Nå vet vi at ny iPad er på vei

Kan få rammeløst design og flere andre nyheter.

En ny iPad Pro har vært ryktet lenge, og nå tyder mye på at det nærmer seg lansering for oppfølgeren. Denne uken dukket nemlig flere nye iPad-modellnummer opp i lekkede søknader til kinesiske reguleringsmyndigheter, melder Apple Insider.

Søknader av denne typen er nødvendige i alle områder for å få godkjent bruken av trådløse sendere og mottakere i elektroniske enheter.

Kan bli rammeløs og miste hjemknappen

Slik ser grafikken som har dukket opp i femte betaversjon av iOS 12 ut. Her ser man tydelig at rammene har blitt smalere, og hjem-knappen borte fra iPad-designen.

Ifølge Apple Insider er Apple ventet slippe nye iPad-modeller allerede mot slutten av denne måneden.

De nye iPadene ryktes å få langt tynnere rammer enn dagens modeller, slik at de ligner mer på selskapets nye iPhoner. Dette er et relativt sikkert rykte, ettersom nettstedet 9to5mac allerede i august klarte å grave opp skjulte ikoner som viste en rammeløs iPad fra en betaversjon av iOS 12 som nettbrettet kjører.

Verdt å legge merke til er det dessuten at hjemknappen glimrer med sitt fravær fra ikonet, noe som tyder på at iPad får de samme sveipebevegelsene som iPhone X-modellene. Et rammeløst design fører også med seg at Touch ID forsvinner til fordel for ansiktsgjenkjenning med Face ID.

Nye skjermfunksjoner

Slik ser dagens iPad Pro ut.

iPad Pro-skjermen er allerede svært god. Nå skal en ny USB Type-C-utgang gjøre det mulig å overføre høyoppløst 4K-innhold med HDR-støtte videre til eksterne skjermer.

Dette støttes ikke med dagens proprietære Lightning-utgang, og om dette ryktet slår til kan årets iPad Pro markere overgangen fra den proprietære lade- og datakontakten til industristandarden andre mobiler og nettbrett er utstyrt med.

Apple Insider vil også ha det til at nye iPad Pro kommer med en ny versjon av Apples «Smart Connector». Denne har så langt kun vært brukt for tilkobling av tastatur til iPad. Den nye tilkoblingsporten, som visstnok vil kalles Magnetic Connector, skal støtte flere typer utstyr.

Ved siden av alle disse ryktene skal neste generasjon Apple Pencil visstnok kunne koble seg automatisk til iPads når den er i nærheten, ikke ulikt dagens trådløse AirPods.

Dagens iPad Pro ble lansert for over et år siden, mens de «vanlige» iPad-ene ble oppdatert så sent som i april.

(Kilde: Apple Insider)

Les også
Fire nye iPader og en iPod Touch på vei
Les også
iOS 12-kode tyder på iPad-lansering i høst
Les også
Rammeløs iPad Pro så godt som bekreftet
Les også
Apple iPad (2018): Årets vanlige iPad har blitt billigere og bedre
Les også
Huawei MediaPad M3 Lite vs iPad 9,7: DUELL: Billigste iPad eller billig Huawei-brett?
annonse