Tek.no

Nyhet

Windows 7-brukerne klamrer seg fast til operativsystemet

Nesten ingen vil ha gratis Windows 10.

Microsoft/Tek.no
8 Des 2015 19:00

Da Microsoft kunngjorde at operativsystemet Windows 10 kom til å bli gratis for folk med Windows 8 og Windows 7, var det nok mange som tenkte at det å oppgradere ikke kom til å være så mye å tenke på.

Nyere er jo som kjent bedre, og en stund så det utvilsomt også ut til å gå veien Microsoft hadde planlagt. Men nå er det fremdeles en gjeng som holder igjen markedsdominansen, og det er skarer av Windows 7-brukere.

Hvorvidt det er gammel vane, om problemet er at Windows 10 sladrer om hva du gjør, at noen sitter på en piratversjon eller at folk ganske enkelt synes Windows 7 er et bedre operativsystem vet vi ikke sikkert. Men visse ting tyder på at det siste kan være en faktor.

Har tapt mindre enn fem prosentpoeng

Av tall Softpedia har hentet fra Net Applications har markedsandelen til Windows 7 holdt seg bemerkelsesverdig jevn gjennom det meste av 2015.

Net Applications / NetMarketShare.

Idet Windows 10 kom i handelen mot slutten av juli måned hadde Windows 7 nesten nådd en markedsandel på 61 prosent. Men i august gikk det altså nedover, og selv om det ikke var et dramatisk fall var det jo forventet at trenden skulle øke når nykommeren fikk et større fotfeste i markedet.

Men dette har altså ikke skjedd. I stedet flatet det ut i løpet av september og oktober, mens vi i forrige måned faktisk har fått en svakt stigende kurve for Windows 7. Nå har den en markedsandel på 56,11 prosent, noe som interessant nok er høyere enn den var på begynnelsen av 2015.

At kurven stiger kan tyde på at noen av de som i løpet av høsten har gått fra Windows 7 til Windows 10 har angret seg og gått tilbake til den forrige versjonen – noe de fritt kan gjøre innen en måned etter oppgraderingen.

Samtidig ser vi jo at forskjellene her er så små at det kan ligge innenfor feilmarginene ved slike målinger.

Men at Windows 7 knapt har tapt fem prosentpoeng av sine markedsandeler i løpet av tiden Windows 10 har vært på markedet, er jo et tydelig tegn på at mange mener en oppgradering av operativsystemet på sin datamaskin – gratis eller ikke – er uaktuelt.

Så spørs det om du alltid vil kunne si «nei takk»:
Fra neste år blir du nærmest tvunget til å laste ned Windows 10 >>>

(Kilde: SoftPedia)

Les også
– Det blir mye regn og ... Windows 10
Les også
Microsoft sier farvel til Internet Explorer 8, 9 og 10
Les også
Neste år har du nesten ikke noe valg: Microsoft nærmest tvinger deg til å laste laste ned Windows 10
Les også
Derfor vil Windows 10 rapportere hjem om hva du driver med
Les også
Ikke vær redd for å oppgradere til Windows 10
Les også
Vi har prøvd Windows 10 – se hva vi synes
Les også
Nei, piratene får ikke lovlig Windows 10
annonse

Les også