Til hovedinnhold

Pass på at du kjøper riktig PlayStation

Sony har sluppet en ny modell som støyer langt mindre. Dette bør du se etter.

I det stille har Sony lansert en oppdatert utgave av Playstation 4 Pro, og er du på jakt etter en ny konsoll nå gjelder det å velge med omhu. Den nye modellen støyer nemlig vesentlig mindre enn tidligere modeller.

Slik finner du den nye modellen

Men det skal ikke være så enkelt å være Playstation-kunde, for den nye og mer støysvake utgaven ser helt identisk ut som den gamle.

Ser du godt etter når du handler er imidlertid den nye oppgitt med modellnavnet CUH-7200 i stedet for CUH-7100. Modellnavnet står på esken konsollen kommer i om du handler i en fysisk butikk, mens du må lete i spesifikasjonstabellen om du handler på nett.

Den nye CUH-7200-utgaven av Playstation 4 Pro vil fases inn etter hvert som den gamle CUH-7100-modellen selges ut, til det vi antar ikke bare blir intetanende foreldre på julegaveshopping, men også ellers drevne forbrukere som ikke leter med lupe på esken før kjøp.

Et tips, i tillegg til å se nøye etter CUH-7200-navnet, er å vurdere Sonys Playstation 4 Pro-«bundle» med Red Dead Redemption 2. Ifølge Eurogamer skal nemlig konsollene i denne pakken være av den nye støysvake modellen.

Og når det kommer til «Red Dead» så slår det de fleste rekorder for tiden »

Mer stillegående enn tidligere

(Målinger fra Eurogamer)CUH-7000 (Lanseringsmodell)CUH-7100 (2017-revisjon)CUH-7200 (Sen 2018-revisjon)
Støy (over/ bak)50/ 55 dB47/ 50 dB44/ 48 dB
Høyeste temperatur (over/ bak)48/ 60c53/ 62c52/ 66c

Eurogamer har testet både den nye og utgående utgaven av Playstation 4 Pro, i tillegg til den aller første lanseringsmodellen som kom i 2016.

De fant at konsollen som nå er i ferd med å bli faset inn i butikkene er to til tre desibel mer støysvak enn konsollen den erstatter. I praksis vil du høre betydelig mindre til den nye utgaven, og forskjellen til lanseringsmodellen er virkelig massiv.

Den nye modellen blir hakket varmere, uten at dette bør bli noe problem. Samtlige tre utgaver av Playstation 4 Pro-konsoller trekker for øvrig omtrent like mye strøm.

Har du vokst fra brukernavnet ditt på Playstation Network?
Nå kan du endelig bytte det »

(Kilde: Eurogamer)

annonse