Xiaomi varsler ny ladeteknologi som gir 100 watts mobillading

Fulladet batteri på 17 minutter.

Xiaomi er like rundt hjørnet med en ny hurtigladevariant for mobiltelefoner kalt Super Charge Turbo. Denne skal kunne lade selskapets telefoner med opptil 100 watts effekt.

Selskapets toppsjef Lin Bin postet tirsdag en video på kinesiske Weibo som viser hvordan teknologien lader sammenliknet med konkurrenten Oppos SuperVOOC-lader på 50 watt. Det skriver blant andre GSMArena.

17 minutter til fullt

Super Charge Turbo-laderen fyller et 4000 mAh stort batteri på 17 minutter, hvorpå Oppo-laderen bare har kommet til 65 prosent.

0-50 prosent går unna på bare drøye syv minutter, så det er i tilfelle ikke mange minuttene med lading som trengs om du bare trenger å få fylt opp batteriet litt.

Høyst sannsynlig vil teknologien dog kreve egne ladeklosser og USB-kabler for å oppnå slike ladehastigheter.

Se videoen her:

Fem ganger så rask som iPhone

Huaweis Mate X får lading med opptil 55 watt.

Huaweis kommende foldetelefon Mate X kommer for øvrig også med ny hurtigladeteknologi kalt Super Charge. Denne vil kunne fullade telefonen på 35 minutter ved hjelp av 55 watt.

Til sammenlikning lader standardladeren Apple leverer med sine telefoner ved skarve fem watt, noe som gjerne gjør at det tar mange timer å lade selskapets siste telefoner til fullt batteri. Apple selger en egen 18-watts lader som gir en slags hurtiglading av iPhone fra og med iPhone 8, og kan lade til 50 prosent på 30 minutter.

Super Charge Turbo skal lanseres endelig på et arrangement tirsdag. Sjefen for Xiaomis underbruk Redmi har varslet at de vil være først ute med å masseprodusere produkter med støtte for teknologien.

Les også
Slik tar du vare på mobilbatteriet ditt
annonse