Tek.no

Nyhet

Sniktitt: HTC Touch Pro 2

29 Juni 2009 16:00

Over lengre tid har HTC laget business mobiler med tastatur og trykkfølsomme skjermer. Touch Pro 2 er den nyeste modellen på markedet, og har en gedigen skjerm, sammen med et fullverdig tastatur. Den inneholder en rekke finesser og muligheter, men har også en par vesentlige mangler.

Vi har tastet og kjent på det nye teknologimonsteret til HTC, og lar oss fascinere av en del løsninger, men også lett irritere over andre.

Design

Førsteinntrykket av Pro 2 er at den virker litt stor, ikke spesielt i bredde og lengde, men først og fremst tykkelsen. I bredden er den litt smalere enn iPhone, mens høyden er omtrent identisk. Rundt den 3,6 tommers store skjermen er det en sort ramme, som avsluttes med en krombelagt ytterkant. Hele fronten er nokså blank, og reflekterer mye lys fra omgivelsene, noe som gjør den litt vanskelig å lese i direkte sollys. Det medfølger en beskyttelsesfolie, som hjelper til med å holde skjermen ripefri.

Det utskyvbare tastaturet har store knapper, som gir litt etter, slik at du får en god respons når du skriver. Knappene er enkle å tyde og er belyste, slik at du enkelt finner frem i mørket. Noe av det som umiddelbart fremhever seg negativt, er at du til stadighet må trykke på FN-tasten for å kunne skrive Æ, Ø og Å. Ellers har du en rekke praktiske snarveisfunksjoner, der du med et par enkle tastetrykk får opp nettleseren, kommunikasjonsvalg eller SMS. Foruten å kunne skyves ut, er det også mulighet til å vippe skjermen slik at du kan sette den foran deg å se en film på for eksempel flyet.

Skjermen på denne HTC-modellen er marginalt større en iPhone sin skjerm med sine 3,6 tommer, men har tilgjengjeld høyere oppløsning. Med 480 x 800 punkter er skjermen knallskarp med sterke klare farger og bra detaljrikhet. Skjermen er dog nokså utsatt for bruk sterkt belyste omgivelser, der skjermen reflekterer mye av lyset.Morsomme detaljer
Det finnes flere praktiske løsninger i denne nye modellen fra HTC, som gir deg mulighet til å hente bilder til kontaktene dine via Facebook, få siste Facebook-statusen av personen i kontaktlisten samt at TouchFLO 3D gir telefonen enklere tilgang til programmer og bedre oversikt.
Ved for eksempel å synkronisere din kontaktportefølje med Outlook, får du kontaktene installert på telefonene, og ved å sette opp din Facebook-konto kan du gå inn å tilføye til den aktuelle kontaktens Facebook-bilde i din lokale kontaktliste. Du kan også få opp Facebook-statusen for den aktuelle kontakten i kontaktlisen på telefonen.
TouchFlo 3D er en funksjon som gir deg mulighet å legge inn de aktuelle programmene du ønsker å bruke på verktøylinjen nederst på skjermen, slik at du kan slide baren frem og tilbake for å finne det programmet du vil benytte.Mangler
Førsteinntrykket av den nye modellen er bra, men det noen ting som dukker opp av ”mangler” etter å ha brukt den noen minutter. Benytter du mobilen din som musikkspiller, vil du fort se at den mangler en 3,5mm Jack-inngang, slik at du trenger en overgang fra USB-utgangen på mobilen. Dette er jo en løsning, men vi ser det som tungvint at HTC ikke legger til en vanlig hodetelefonutgang.
En annen ting vi biter oss merke i er at mobilen ikke blir levert med et minnekort eller internminne. Vi er klar over at det er noe minne som brukes til blant annet applikasjoner, men det er på ingen måte skikkelig plass til å legge inn musikk, film eller bilder. Litt spesielt at en mobil med en såpass høy prislapp ikke leveres med et minnekort av anselig størrelse.Kort oppsummert
HTC Touch Pro 2 virker definitivt solid og solid sammensatt. Den gir absolutt inntrykk av å være myntet for et aktivt bruk, og E-post løsningen er godt gjennomført, med mulighet for flere kontoer samtidig. Det utskyvbare tastaturet er behagelig å skrive på, med nokså store taster til en mobil å være. Skjermen og TouchFLO 3D-løsningen gir deg en god kvalitetsfølelse, med en zoom funksjon lokalisert mellom skjermen og de øvrige tastene.
Telefonen kommer med en rekke applikasjoner som gir mobilen mulighet å fungere som en mobil-PC. Når det er sagt kommer en nyere versjon av Windows Mobile senere dette året, som vil gi deg mulighet til å legge inn applikasjoner fra Microsofts nye Marketplace.
Mobilen er godt gjennomført, men mangler som vi påpekte tidligere en hodetelefonutgang. Syns også det er litt svakt at mobilen ikke blir levert med et stort minnekort eller internminne. Ellers virker denne mobilen å være utrykket ”flaggskip” verdig, og vi kommer nærmere tilbake med en gjennomgående test av denne modellen.

Les også
Populært med Facebook på mobilen
Les også
Her er iPhone-konkurrentene
annonse