Tek.no

Nyhet

Snart slutt på HD-krøll fra Get

Marius Røstad
25 Sept 2009 11:00

Blant de digitale filmleiepionerene i Norge finner vi distributøren Get. De lanserte sitt leietilbud i november i fjor. Forøvrig et leietilbud som ble kåret til best i test hos Teknofil tidligere i år.
Helt siden den første lanseringen har HD stått høyt på prioriteringslisten til selskapet og etter flere måneders utsettelse var planen en februarlansering i år. Det skjedde ikke, og siden den gang har det vært stille fra Get. Nå er det imidlertid et hakk nærmere.
- Nå ser det endelig ut til at vi har fått løst problemene vi har og jeg regner med at HD-innholdet vil være på plass i løpet av oktober, sier produktdirektør Tom Jahr i Get til Teknofil.no.
Tekniske problemer
Selskapet er etter flere uheldige opplevelser ikke overraskende litt nølende med å sette en dato på dette. Grunnen til alle utsettelsene ser imidlertid ut til å være over etter at selskapet har vært gjennom en periode med problemløsninger.
- Vi har hatt en del tekniske utfordringer. Konverteringen fra 24 bilder per sekund til 25 bilder per sekund har vært problematisk, forklarer Jahr.
Han forklarer videre at de har jobbet seg gjennom de aller fleste mulig løsningen uten suksess. Derfor regner de også nå med at løsningen bare er kort tid unna.
Kunne lansert
Problemet har vært at det har vært vanskelig å synkronisere lyden til bildet når de har måttet endre formatet fra de 24 bildene per sekund som er på HD-platene til de 25 bildene per sekund som er på sendingene til Get. Han avslører imidlertid at det hadde vært mulig å lansere tidligere.


- Vi skulle selvsagt gjerne ha lansert dette allerede og vi kunne forøvrig også det, men da bare med stereolyd. HD-opplevelsen bør imidlertid ha surroundlyd, og da har vi måttet vente på at dette skal bli klart, sier Jahr, som endelig har gode nyheter.
- Alt fungerer nå. Endelig har vi klart å synkronisere lyd og bilde, så nå skal det bare være å legge ut innholdet, forteller Jahr.
Bedre Get-boks
Get lover også at de i løpet av oktober vil komme med en stor programvareoppdatering til sin HD-boks. Dette vil føre til en rekke forbedringer, både av typen som er godt synlige og de som ligger godt gjemt bak systemet.
Blant annet vil det som vi har nevnt tidligere bli en oppgradering av det grafiske grensesnittet med penere og mer logiske elementer. Hastigheten på boksen skal også være merkbart bedre. I tillegg skal HD-oppskaleringen nå være merkbart bedre.

Get annonserte denne oppgraderingen også tidligere i år, men de lover nå at oppdateringen kommer i løpet av den neste måneden.

- Vi skulle helst sagt i begynnelsen av måneden, men klok av skade sier vi nå heller at den vil komme i løpet av oktober, avslutter Jahr til Teknofil.no.

Vi har fått sett nærmere på den nye oppgraderingen og vil komme med en sniktitt på denne i løpet av kort tid.

Les også
Nordmenn har HD-dilla
Les også
Ingen HD-filmleie fra Get
Les også
Fortsatt ingen HD-filmleie fra Get
Les også
Test av Get Filmleie
Les også
Denne uken får Get HD-filmleie
annonse

Les også