Tek.no

Nyhet

Hva lanserer Apple i kveld?

31 Aug 2010 19:00

Vi er til stede i London under Apples pressekonferanse den 1. september, og gir dere en live oppdatering fra klokken 19.00 i morgen om hva som lanseres.

Og det er mange rykter som går om hva Steve Jobs og co skal vise fram på onsdag. Første spor finner vi på selve invitasjonen, som har et digert bilde av en gitar som heading. Det er dermed naturlig å tro at pressekonferansen skal handle om musikk, men her er det mange områder som kan dekkes - fra nye dingser til oppgradering av programvare.

Ny iPod Nano og Touch?

Det er gått en stund siden Apple har oppdatert sine musikkspillere, og AppleInsider har bilder og rykte om at den klassiske iPod Nano blir betraktelig krympet i størrelse. Mer lik Shuffle, men med en 3x3 cm kanskje trykkfølsom skjerm blir resultatet, skal vi tro ryktene.


For storebror iPod Touch skal ryktene ha det til at en ny modell med frontkamera blir lansert onsdag, slik som vi kjenner fra iPhone 4. Den sylskarpe skjermen til sistnevnte skal også være på plass i den nye modellen, skriver Gizmodo.  iOS 4.1 ventes også å bli lansert, og vi får kanskje høre når operativsystemet vil nå iPad.

Apple iTV

Det går også rykter om at Apple skal lansere et produkt som vil ta livet av kabel-TV. Apple TV skal relanseres under navnet iTV. Den nye boksen skal kjøre iOS, den samme programvaren som vi finner i Apples mp3-spillere og mobiler, slik at innholdsleverandører kan lage egne apps til boksen. De vil også selge episoder av serier til seks kroner via iTunes, og vil i tillegg implementere sitt eget annonsenettverk, iAd, slik at det blir lett å legge på reklame på sendingene.
Ikke alle tror at denne lanseringen skjer på onsdag, andre bloggere og Apple-følgere tror TV-lanseringen vil skje på en egen pressekonferanse.

iTunes i skyen?
Noe av det mest frustrerende med å være Apple-kunde, er at du må koble til iTunes og en PC for å synkronisere, lagre og katalogisere innholdet ditt. Nå sier ryktene at Apple satser på ”cloud computing”, eller nettskyen som begrepet ofte oversettes til norsk med. Det betyr at tjenester og programvare ikke lengre kjøres lokalt på maskinen din, men i stedet over nettet. Dermed åpnes muligheten for trådløs synkronisering av musikken på iPod- og iPhonen din, og streaming av media.
I følge ryktene er det tre store nyheter i Apples nettskysatsning:
- Musikk- og film-streaming fra Apples servere til dine iProdukter.
- Streaming av dine lokale mediefiler til Apple-maskiner og –produkter.
- Trådløs iTunes-synkronisering til dine Apple-dingser.
Har du noen tips til hva som kan bli vist fram 1. september? Gi ditt bidrag til rykteflommen i kommentarfeltet under.

annonse

Les også