Tek.no

Nyhet

Forrykende spillshow på Oslo City i helgen

På lørdag kan du oppleve noen av Norges beste spillere kjempe om æren i dataspill.

I hele oktober har hundrevis av spillere og lag fra hele landet kjempet seg gjennom tøffe kvalifiseringsrunder for å sikre seg en plass i finalen av årets Gamer’s Paradise. Nå skal vinnerne av Norges største spillturnering avgjøres. Lørdag 26. oktober er det det duket for en heftig finale på Oslo City, og arrangementet er åpent og gratis for alle.

Seks timer gratis spillshow

Her er tidsplanen og spillene det skal kjempes i:

FIFA 13-finalen er et resultat av «Norges beste supporterklubb», der to spillere fra hver Tippeligaklubb har samarbeidet om å danke ut resten av lagene. De innledende rundene i denne turneringen har vekket stort engasjement, blant annet fordi lagene har spilt på sin lokale pub, med egne fans som støtte. Det var til slutt bunnlagene Stabæk og Sandnes Ulf som fikk en etterlengtet opptur ved å karre seg helt til finalen.

Storskjerm og kommentatorer

De avgjørende kampene League of Legends, StarCraft II og FIFA 13 vises på et digert lerret i kjøpesenterets førsteetasje. På grunn av høy aldersgrense blir ikke Counter-Strike: Global Offensive-kampene presentert på storskjerm, men tilskuerne kan kikke på spillernes skjermer der de sitter og spiller.

Alle kampene blir kommentert underveis, slik at publikum kan henge med i svingene.

Kjent stand-up-komiker er konferansier

Publikum blir geleidet gjennom dagen av konferansier Ørjan Burøe. Burøe har lenge vært fast inventar som både komiker og konferansier på humorklubben Latter, og har i den siste tiden figurert som programleder i frokostshowet på Radio 1.

Burøe får selskap av Vidar Hodnekvam, som har vunnet flere priser og tatt del i en rekke suksessopptredener siden komikerdebuten i 2007. Hodnekvams hovedrolle er å være kommentator under FIFA 13-finalen mellom Sandnes Ulf og Stabæk.

Fete premier

Dette er premiene det kjempes om:

Finalistene tevler om pengepremier på inntil 10 000 kroner per spill, samt spillutstyr fra Cooler Master, MadCatz og SteelSeries. Den seirende supporterklubben i FIFA 13 får 10 000 kroner øremerket tribuneaktiviter.

Slik finner du frem

Vil du få med deg finalen i Gamer’s Paradise? Oslo City er byens mest sentrale shoppingsenter, beliggende kun et steinkast fra Bjørvika, Karl Johan og Oslo Sentralbanestasjon. Alle T-baner, tog og de fleste busser og trikker stopper ved Oslo City.

Første kamp starter klokken 12 på lørdag.

Vis større kart

>

Les også
Månedens anbefalte Android-spill
Les også
Hvem er Norges beste supportere i FIFA?
Les også
De 5 beste sportspillene akkurat nå
annonse