Til hovedinnhold

Denne spillskjermen dekker nesten hele synsfeltet

Se 160-tommers-oppsettet til minst 180 000 kroner.

Norman Design

Teknologier som AMDs Eyefinity og Nvidias 3D Vision har åpnet for at folk flest kan spille og gjøre annen moro over opp mot seks skjermer på en enkel måte.

Slike oppsett blekner imidlertid litt når man ser hva en gjeng fra svenske AB NDesign har kokt sammen. Det er en 160-tommers skjerm, på 4 ganger 0,7 meter. Den er buet med 175 grader, slik at den dekker store deler av synsfeltet ditt.

Bygget for Formel 1

Oppsettet er egentlig bygget for å trene til Formel 1, og kommer med en solid førerkabin. Prisen for det hele er 114 000 dollar, eller i underkant av 700 000 norske kroner.

Selv om prototypen er designet for Formel 1-trening, kan du kjøpe den helt uten den dyre racingbil-delen.

Selve skjermløsningen selges nemlig separat, og veier inn på rundt 50 kilogram. Det skal ta rundt en time å skru det sammen, og skjermdybden er på 60 centimeter.

Det hele fungerer ved at en rekke bakmonterte projektorer viser bildet på et kurvet lerret. Oppsettet styres av en PC med spesiallaget programvare, som deler opp bildet over de 160 tommene. Støtte for 3D-visning er også på plass.

Om du er over snittet interessert i både bil- og flyspill, som Dirt 3, F1 2011 eller Flight Simulator, kan dette bli et spenstig innslag i hula.

Oppsettet med bare skjermene koster 28 570 dollar, eller rundt 180 000 norske kroner. Herligheten blir laget i Sverige, så fraktkostnadene burde – om ikke direkte billig – bli lavere enn for andre land på kontinetet, eller på den andre siden av dammen for den saks skyld.

Du kan se en video av det hele her:

(Kilde: Born Rich)

annonse