Til hovedinnhold

Nokia-kart inn i biler

Skal lage selvkjørende bil sammen med Mercedes.

Nokia

Nokia har inngått avtale med Mercedes-Benz, Continental og Magneti Marelli. Sammen skal selskapene utvikle kjørehjelperen HERE Connected Driving (Here). ifølge en pressemelding fra Nokia kan samarbeidet med Mercedes-Benz resultere i en selvkjørende bil.

Here er mer enn bare en GPS-enhet til bilen. I tillegg til Nokias interaktive karttjeneste, vil Here gi opplysninger om vær, kjøreforhold, bilens tilstand (spylevæske, bensintank etc.).

Ved hjelp av nettskya og sanntidsoverføring skal Here gi bilfører muligheten til å utføre forskjellige gjøremål på en sikker og effektiv måte.

Magneti Marelli produserer og utvikler systemer, moduler og høyteknologiske komponenter. De vil levere ferdige løsninger for oppkoblet kjøring til bilprodusentene. Sammen med Nokias Here-løsning skal de gi bilførerne informasjon i sanntid fra nettskya om forhold som trafikkavvikling, bensinpriser, parkering, severdigheter og mye mer.

HERE gir mange lag med informasjon til bilførere. Her er én variant.Foto: Nokia

Fortsetter uten mobildivisjonen

Continental annonserte i dag at selskapet har integrert 3D-innhold fra Here i sitt informasjonspanel til bil. Det vil blant annet la bileiere se både satellittbilder og sanntids trafikkinformasjon på delt skjerm på dashbordet. Man vil også kunne synkronisere destinasjoner og kjøreruter fra telefoner, PC-er og nettbrett.

Microsofts kjøp av Nokia omfatter ikke kartløsningen Here. Arbeidet med utvikling og innovasjon i forhold til denne fortsetter uavhengig av oppkjøpet, skriver WPCentral.

Den oppkoblede bilen kommer stadig nærmere å bli en realitet, og stadig flere, både bilprodusenter og andre, lanserer produkter som peker i den retning.

Nylig lanserte Nissan en egen bilklokke, som skal knytte bil og fører sammen på en helt ny måte. Klokka vil blant annet vise bilens fart og førerens puls.

Les mer: Smartbilen åpner et vell av nye muligheter >>

(Kilder: News.com og WPCentral)

annonse