Nyhet

Utelåst? Denne automaten printer deg en ny nøkkel

Nå finnes det en app for det også.

Magasinet Wired har nylig prøvd ut en fiffig løsning for deg som har en tendens til å glemme nøklene dine. Stikkord er mobilapplikasjon og 3D-printing. Applikasjonen ble lansert for noen få måneder siden, men allerede nå er det satt opp automater i New York der du kan hente ut en ny nøkkel dersom du har rotet din bort i løpet av dagen.

Med KeyMe-appen kan du skanne inn en nøkkel, og få en kopi sendt i posten. Foto: KeyMe

Ny nøkkel på under 30 sekunder

KeyMe heter applikasjonen som scanner nøklene dine, og du kan lagre nøkkelen i selskapets database. Dermed kan du bestille nøkler i posten når som helst – eller hvis du bor nærme en automat (kun i New York i skrivende stund) hente den direkte. Automaten bruker under 30 sekunder på å lage en ny nøkkel.

En annen løsning heter KeysDuplicated. Her er det ikke en egen app som skanner nøklene, men du laster opp et bilde og selskapet 3D-printer nøklene på samme måte som KeyMe.

Hva med sikkerheten?

Dette gjør samtidig at det kanskje kan være litt for enkelt å kopiere nøkler. Dersom du låner en nøkkel i bare noen sekunder, kan du enkelt scanne nøkkelen med mobiltelefonen din – og bestille en kopi i posten. På den annen side har KeyMe eller KeysDuplicated all informasjon om hvem som har bestilt nøkkelen, så det er kanskje risikabelt for de med urent mel i posen.

Noen vil kanskje også være betenkt når det gjelder å ta bilde av nøkkelen sin og laste det opp på en internettjeneste.

Det er utrolig hva du kan skrive ut:
3D-skrev fungerende dronefly på under 24 timer »

(Kilder: wired.com, key.me, keysduplicated.com)

Les også
Selskap vil lage bøyelige batterier for ha-på-dingser
Les også
3D-skrev fungerende dronefly på under 24 timer
Les også
Nå kan du kjøpe en rimelig mini-3D-printer
annonse