Nyhet

Hevder de har funnet den mystiske oppfinneren av Bitcoin

Magasinet Newsweek har visstnok sporet ham opp.

Bitcoin har for lengst skrevet seg inn i teknologihistorien som verdens største og mest vellykkede digitale valuta, til tross for at valutaen også gjennomgår store problemer fra tid til annen.

Bitcoin ble introdusert på et et nettforum om kryptering i slutten av 2009, og siden den gang har personen bak den viktige oppfinnelsen vært omgitt av mystikk. Navnet er blitt antatt å være Satoshi Nakamoto, men ingen har hittil klart å finne en person eller gruppe tilknyttet dette navnet.

Nå kan det se ut til at magasinet Newsweek omsider har avmystifisert den lyssky skikkelsen. Magasinet har nemlig sporet opp og intervjuet det som kan være mannen bak valutaen.

Lite pratevillig

Å kalle det et intervju er imidlertid å ta litt hardt i, for det var en svært ordknapp mann som møtte journalisten fra Newsweek. Møtet fant sted i byen San Bernardino utenfor Los Angeles, og to politifolk var også til stede som vitner.

Når det gjelder mannens rolle i utviklingen av Bitcoin var han svært sparsom med opplysningene, men bekreftet først indirekte sin tilknytning til valutaen.

– Jeg er ikke lenger involvert i det, og jeg kan ikke diskutere det. Det er blitt overlatt til andre personer. De er i ledelsen nå, og jeg har ikke noe med det å gjøre lenger, sa mannen til journalisten og avviste blankt alle videre spørsmål.

Blånekter

Newsweek-journalisten skal ha sporet opp Nakamoto etter en langvarig og intens prosess som bestod av både søking i databaser, anskaffelse av dokumenter fra det amerikanske nasjonalarkivet og en rekke intervjuer med ulike personer. I løpet av natten har imidlertid mange medier begynt å referere til Newsweek sine beviser som «circumstantial».

I etterkant av Newsweek-artikkelen har nemlig mannen ovenfor en rekke medier nektet for å ha noe med Bitcoin å gjøre. Til AP forteller han faktisk at han ikke engang hadde hørt om valutaen før de siste ukene.

I en video tatt av BuzzFeed-journalist Hunter Wchwarz nekter han også for å ha noe med Bitcoin å gjøre.

Intelligent og fokusert

Blant personene som ble intervjuet av Newswekk var dagens sjefsutvikler for Bitcoin, Gavin Andresen, som har jobbet nært sammen med Satoshi, og Satoshis bror Arthur Nakamoto. Den angivelige Bitcoin-oppfinneren ble beskrevet som en svært intelligent, men også hemmelighetsfull og anonym, person.

– Han er meget fokusert og eklektisk i måten han tenker på.[...]Du kommer ikke til å få fatt i ham. Han kommer til å nekte for alt. Han kommer aldri til å innrømme å ha startet Bitcoin, skal broren ha uttalt til journalisten over telefon på et tidligere tidspunkt.

Bitcoin opplevde nylig en skikkelig nedtur: En av de største børsene forsvant med milliarder av kroner »

(Kilde: The Verge, Techcruch, Newsweek, AP)

Les også
Google lar deg enkelt finne verdien til en Bitcoin
Les også
Nå kan hele Bitcoin-systemet være truet
Les også
Verdens største bank bannlyser Bitcoin
Les også
Nå er det full krise for Bitcoin
Les også
Dette mener ekspertene om fremtiden til Bitcoin
Les også
Slik bruker du Internett-pengene Bitcoin
annonse