Tek.no

Nyhet

Finn en ny hund som ligner den forrige

PetMatch finner en ny firbent venn som ser identisk ut.

PetMatch/montasje
21 Mai 2014 09:42

Kjæledyr blir for mange mennesker som et familiemedlem, og det kan være utrolig trist når de avgår med døden.

En ny iOS-app kalt PetMatch vil nå forsøke å hjelpe deg med sorgen, skriver Cnet News. Appen finner et nytt kjæledyr til deg som skal ligne mest mulig på din avdøde bestevenn.

Analyserer dyrets geometri

Du må huske å få kjæledyret til å se rett inn i kamera. Heldigvis er det et mønster som hjelper til med dette.Foto: PetMatch

Konseptet er såre enkelt: last opp et portrettbilde av kjæledyret ditt sammen med en beskrivelse, og se hva appens algoritmer greier å komme opp med. Algoritmene analyserer dyrets ansikt, og finner geometriske trekk, som for eksempel avstanden mellom øynene, hodeformen, nesens plassering og størrelse, samt munnens vinkel.

Selskapet bak PetMatch, som heter Superfish, har koblet opp appen mot adopsjonssiden Petfinder. Det gjør det mulig å analysere bildene derfra på samme måte, og finne mange flere dyr enn bare de som ligger internt i appen.

En begynnelse på noe større

Superfish er et selskap som ble startet av en gruppe universitetsprofessorer innen ansiktsgjenkjennelse fra Stanford og MIT. De forsøker å lære datamaskiner å «se» som mennesker, og det er dette som er det overordnede målet. Hovedprosjektet deres har så langt kostet svimlende 20 millioner dollar, eller i underkant av 120 millioner kroner.

PetMatch er deres første forsøk på å vise verden at teknologien de har utviklet virkelig fungerer, og konseptet i seg selv kan jo være til nytte for mange. Cnet News melder at deres neste prosjekt skal gå på gjenkjenning av smykker og møbler.

Administrerende direktør i Superfish, Adi Pinhas, sier ifølge TechCrunch at hans ambisjon er å «forandre måten folk bruker mobilkameraet på», nærmere bestemt ved å la dem bli sammenlignet med andre bilder. På sikt kan teknologien fra PetMatch kanskje brukes til å finne informasjon om alt fra blomster, matvarer og mennesker, og sånn sett bli en utfordrer til Googles bildesøktjeneste.

PetMatch er foreløpig bare tilgjengelig i den amerikanske utgaven av App Store.

Se bildekarusellen nederst for alle prøvebildene fra PetMatch!

PetMatch treffer kanskje et nisjemarked med sin app:
Hinge tar derimot opp kampen mot Tinder, og matcher mennesker! »

(Kilde: CNET, TechCrunch, PetMatch)

annonse

Les også