Til hovedinnhold

Nå får Tele2-kundene 4G

...men Tele2 stopper utbygging av eget mobilnett etter nederlag i frekvensauksjon.

Tele2

Fra og med 1. mai vil Tele2-kunder med abonnementene Large og Extra Large automatisk få 4G på sine mobiltelefoner, uten tillegg i pris. Fra oktober vil 4G også inngå i andre abonnementer, skriver Tele2 i en pressemelding. Hastigheten vil være opptil 40 Mbps.

– Som en utfordrer i markedet står vi på hodet for å kunne tilby våre kunder de beste tjenestene til gode priser. Vi velger å tilby 4G til de kundene som bruker mest data og som har størst behov for høyere hastighet først. Alle andre vil få det til høsten, sier Hanne Løvstad, direktør i Tele2.

Hanne Løvstad, direktør Tele2.Foto: Tele2

Stopper utbyggingen

Mobile Norway, som eies 50/50 av Tele2 og Network Norway, har de siste årene jobbet med å bygge opp et tredje mobilnett i Norge, og var med i en auksjonsrunde før jul da nye frekvensressurser skulle deles ut. Det endte med at Mobile Norway ikke fikk tildelt nye ressurser til tross for at Tele2 mener de kan dokumentere at de har 75 prosent befolkningsdekning i sitt nett – noe som var et krav.

Telenor og NetCom, samt Ice, stakk av med de attraktive 800 MHz-frekvensene, som kan brukes til å bygge et 4G-nett med mye større rekkevidde enn dagens nett som opererer på 2600 og 1800 MHz. Samtidig ble det klart at Mobile Norway også må gi fra seg ressursene i et annet frekvensbånd, 900 MHz, til Ice.

Les mer: Tele2 tapte 4G-auksjonen

Etter dette nederlaget har Tele2 nå besluttet å stoppe videre utbygging av det tredje mobilnettet.

– Utbyggingsorganisasjonen vår har gjort en fantastisk jobb med å bygge mobilnettet vårt på rekordtid. Vi jobber for å finne en langsiktig strukturell løsning etter resultatet av frekvensauksjonen, og inntil vi har avklart vårt videre handlingsrom tar vi nødvendige grep for å være konkurransedyktige, sier Arild Hustad, sjef for Tele2s norske virksomheter, i en pressemelding.

Bruker nettene til konkurrentene

Når Tele2 nå ikke får mulighet til å bygge sitt eget 4G-nett, kommer de til å leie kapasitet fra konkurrentene for å kunne gi 4G-dekning til abonnentene sine.

Tele2 skriver i pressemeldingen at de har merket en etterspørsel etter 4G fra sine storkunder, og at de derfor velger å innføre 4G så snart det praktisk lar seg gjøre.

– Vi lytter alltid til våre kunder. Det er de som kjenner behovene sine best. For dagens mobilbruker handler det ikke lenger om å kunne ringe. Med 4G på plass vil våre kunder gis muligheten til å surfe superraskt på internett gjennom mobilnettet. Fleksibiliteten som her gis i forhold til tid og sted blir stadig viktigere for nordmenns mobilhverdag, sier Hanne Løvstad, direktør i Tele2.

Les også: Den store teknologireisen fra NMT til 5G (Tek Ekstra)

(Kilder: Pressemeldinger)

annonse