Tek.no

Nyhet

Vil neste Windows bare hete «Windows»?

Ny reklame fra Microsoft hinter om nytt navn.

Microsoft/Teknofil.no
8 Sept 2014 06:00

Microsoft har tre operativsystem i dag: Windows Phone for telefoner, Windows RT for nettbrett og Windows 8.1 for nettbrett og datamaskiner. Ryktene vil ha det til at Microsoft vil slå sammen RT- og Phone-navnene, slik at nettbrett og telefoner kobles sammen, akkurat som konkurrentene med iOS og Android.

Nå tror nettstedet The Verge at navneendringen kanskje også vil gjelde PC-versjonen av Windows, og at ting som versjonnummer og plattformstøtte kan gjemmes unna forbrukeren. Det ville i så fall ført til at du bare hadde trengt å tenke på at du har Windows på mobilen, nettbrettet og PC-en, noe mange kanskje allerede gjør i dag.

Gjelder først og fremst mobil og nettbrett

The Verge peker på flere hint fra Microsoft for å bygge oppunder påstanden sin. Microsofts nyeste reklame for Lumia 930 nevner for eksempel aldri «Phone» i det hele tatt, og operativsystemet blir bare referert til som «Windows»:

Den samme «forglemmelsen» finner man i promoteringen av Windows Phone-varianten av HTC M8, Lumia 530, Lumia 730, og Lumia 830 og i en ny reklame for Cortana.

- Enten har Microsoft lært at det ikke hjelper å nevne Windows Phone til forbrukerne, eller så eksperimenterer de i forkant av en sammenslåing av Windows RT og Windows Phone, skriver The Verge.

Kan også gjelde PC-plattformen

Den neste utgaven av Windows er ventet å komme denne høsten, og de aller fleste tror navnet vil være Windows 9 - inkludert Microsofts avdeling i Kina.

Microsoft har imidlertid sagt at de vil fokusere på mindre og hyppigere oppdateringer fra og med neste utgave av Windows. The Verge tror dette kan bety at de vil droppe hele nummereringen for PC-versjonen, og helt enkelt kalle alt sammen «Windows». Hvis ikke ville de måtte konstant bytte navn på operativsystemet hver gang de kommer med små oppdateringer, og de ville endt opp som Firefox, som allerede er oppe i Firefox 32.

Ettersom Windows 9-navnet allerede har blitt røpet av Microsoft selv, kan det imidlertid hende at de ikke vil fjerne nummereringen før i neste utgave. Windows Phone og Windows RT vil derimot trolig slås sammen om ikke lenge, tror The Verge.

Ooops:
Microsoft avslørte Windows 9 ved uhell »

(Kilde: The Verge)

annonse

Les også