Til hovedinnhold

HBO blir gratis den første måneden

Vil bøte på forsinkelsen.

Den amerikanske TV-seriegiganten HBO skulle opprinnelig komme til Norden i midten av oktober, men nå har tjenesten blitt utsatt til november.

Som plaster på såret skal de som tegner et abonnement få den første måneden gratis, ikke ulikt opplegget til Netflix. Det gjelder imidlertid å være rask, ettersom tilbudet kun gjelder fram til 31. oktober, altså om én uke fra nå.

Du registrerer enkelt og greit e-postadressen din hos hbonordic.com for å få tilgang til gratistilbudet.

Ikke klare ennå

Kunngjøringen dukket opp i et brev på Facebook på mandag. I den norske oversettelsen skriver HBO Nordic-sjef Hervé Payan at «siden du har så høye forventninger og vi deler den samme lidenskapen med deg, vil vi lansere når vårt felles mål er nådd».

Uttalelsen er mer direkte i den danske versjonen av brevet, hvor det står rett ut at HBO Nordic ikke er klare riktig ennå: «Ettersom dere har høye forventninger til oss, ønsker vi ikke å lansere før vi er helt sikre på at vi kan innfri disse forventningene. Dette vil skje i løpet av de neste par ukene».

Ingen markedsføring

HBO har valgt å angripe det nordiske markedet så å si uten markedsføring. Det eneste som er kjent er pris, dato og et visst inntrykk av innholdet.

– Det dummeste man kan gjøre når man går inn i et marked er å forsøke å konkurrere ansikt mot ansikt, sier Hervé Payan til Svenska dagbladet.

Payan forteller at målgruppen deres er betydelig yngre enn den som allerede betaler for TV-abonnementer som Viaplay og Cmore Play. Mens de to sistnevnte retter seg mot familiehusholdninger, vil HBO Nordic hovedsakelig henvende seg til den unge, dedikerte fansen.

– Vi fokuserer på individuelle abonnenter og ikke bare familier, sier han og mener videre at den rimelige prisen er noe folk flest er villig til å betale:

– Vårt potensielle marked er rundt fem millioner mennesker. Vi trenger bare en brøkdel av dette for å nå «break-even», og vi vil gå i pluss i løpet av noen få år.

Klassikere og ferske serier

HBO Nordic vil blant annet tilby strømming av TV-serier som The Sopranos, Game of Thrones, Boardwalk Empire, The Wire og Rome, samt nye og originale serier som Magic City, Hit & Miss, Borgia og Continuum.

En episode av en fersk TV-serie vist på amerikansk HBO skal dessuten bli tilgjengelig med norske undertekster på HBO Nordic i løpet av 24 timer. Et abonnement på HBO Nordic vil koste 79 kroner i måneden, i likhet med Netflix.

(Kilder: HBO Nordic / Facebook, FlatpanelsDK, Svenska dagbladet)

Les også
LG 55LM760: LGs designbombe er en fryd for øyet
Les også
80-tallsboks vender tilbake
Les også
Telenor med Netflix-konkurrent
Les også
Piratkopiering er ikke lenger størst
Les også
Viser HBO-premierer dagen etter USA
Les også
Spotify vil vise HBO-serier
Les også
Slik blir HBO i Norge
Les også
HBO kommer også til Norge
annonse