Nyhet

Brillefri 3D-skjerm for nettbrett?

SID 2011 viste Toshiba frem et nytt brillefritt 3D-display mest sannsynlig ment for bruk innen tablet-PC-er. Skjermen er på åtte tommer og passer således perfekt til nettbrett som har fått stadig økende popularitet de siste årene.

Et baklys for hvert øye

Skjermen har en WVGA-oppløsning på 800x480 piksler, og benytter seg av såkalt Optically Compensated Bend (OCB) Time Sequential 3D-teknologi, som innebærer at man har to "blinkende" baklys – ett for hvert øye.

Lysstyrken er målt til 400 cd/m2 og ifølge Toshiba kan man se stereoskopisk 3D-video på avstander mellom 25 cm og 70 cm fra skjermen.

Fremdeles dårlig innsynsvinkel

Toshiba har ikke kommet med en offisiell uttalelse om at den nye skjermen skal være ment til nettbrett, men med tanke på størrelsen og liknende har Toshiba uttalt at det likevel "gir mening" å knytte displayet opp mot nettbrett.

Toshiba har tidligere sagt at større utgaver av brillefrie 3D-skjermer vil redusere bildekvaliteten drastisk, og at nettbrettstørrelser vil være veien å gå foreløpig. Innsynsvinkelen er fremdeles begrenset til rett foran enheten, noe som også gjør det mer praktisk å ha en såpass liten skjerm.

Når denne skjermteknologien blir lansert eller om den kommer til nettbrett gjenstår ennå å se.

(Kilder: 3D-Display-info, Engadget)

Les også
Sjekk ut den holografiske 3D-skjermen
Les også
Toshiba slipper gigantisk nettbrett
Les også
Pic3D gjør 2D-skjermen om til brillefri 3D
Les også
Krever ingen 3D-briller
Les også
Sjekk ut den første 3D-printede bikinien
Les også
Samsungs Smart TV-er får 3D-spill
Les også
Sylskarp nettbrett-skjerm
Les også
Liten 3D-smart-TV fra Samsung
annonse