Tek.no

Nyhet

Mer fleksibel alt-i-ett-PC

Vegar Jansen
4 Mar 2011 12:23

Hardware/Hannover: Datamaskiner bygd på såkalte alt-i-ett-konsepter (All-in-One eller AiO) har vært i vinden noen år. Dette er datamaskiner der komponentene er bygd inn i skjermen, noe som sparer plass. Og selv om den store suksessen har uteblitt fortsetter PC-produsentene å komme med nye modeller. Trolig håper de på en viss smitteeffekt fra Apples populære iMac.

Et ankepunkt med mange av disse løsningene har vært den generelle levetiden på produktet. Der vi på et vanlig PC-kabinett i stor grad kan bytte ut og oppgradere deler etter eget forgodtbefinnende, har dette rangert fra vanskelig til umulig på mange AiO-maskiner. Og da gjerne uansett begrenset til minne og harddisk.

Det betyr at i det du ønsker deg mer e-muskler, må du belage deg på at utbyttet også inkluderer skjermen og resten av innmaten. Dette trenger vi neppe måtte peke på som verken spesielt økonomisk eller miljøvennlig. Her finnes det riktignok noen halvveis løsninger – Apples 27-tommers iMac kan du for eksempel også bruke som en ren skjerm. Men vi må innrømme at vi liker Gigabytes løsning bedre.

Datamaskinen med den enkle benevningen GS-AH6G3N er nemlig en slags barebone for AiO-modeller. Her har du muligheten til å ta ut og skifte hele hovedkortet om du trenger det. Det betyr at dine oppgraderinger kan inkludere prosessor- og grafikkytelse uten at du trenger føle deg som et miljøsvin av den grunn.

Ifølge Gigabyte skal maskinen støtte alle hovedkort basert på Intels AiO Mini-ATX-standard.

Vi er på Facebook!
Les også
Alt-i-ett PC med 3D-visning
annonse

Les også