NyhetApple truer Spotify

Apple med Spotify-rival

Planlegger nettbasert radio med strømming av musikk.

Strømming lønner seg mer og mer, og da er det ikke overraskende at flere aktører ønsker å grafse til seg en del av kaka. Den amerikanske datagiganten Apple har allerede kjøpetjenesten iTunes, men skal ifølge flere medier nå være interessert i å kaste seg inn i kampen om strømmingen.

Apple er nå i samtaler med verdens ledende plateselskaper om rettigheter til en planlagt tjeneste for strømming av musikk, noe som i så fall vil innebære betydelig konkurranse for etablerte tjenester som Spotify og WiMP. Ingen avtaler er ennå banket i bordet, men nettradioen skal etter sigende være klar i 2013.

Nordiske i motbakke

Selv om svenske Spotify dominerer det norske markedet, gikk både de og norske WiMP på en økonomisk smell i dette regnskapsåret.

Pengesterke Apple kan dermed få en fordel i denne konkurransen, ettersom de kan pumpe flere midler inn i den nye, potensielle satsingen.

Strømmingbransjen har imidlertid en betydelig vekst, noe som kan gagne de allerede etablerte nordiske aktørene. I år er det ventet at strømmebaserte musikktjenester vil tjene hele 6,52 milliarder kroner, noe som er en økning på 40 prosent i forhold til i fjor.

Spotify inn i nettleseren

Spotify fortsetter likevel som aldri før, og blant de siste nyhetene er at tjenesten skal flytte inn i nettleseren. Per dags dato må brukere installere et program på datamaskinen for å få tilgang til musikken, mens det nye forslaget går ut på å fjerne denne «omveien». Fra før av kan man for eksempel bruke musikktjenestene Sony Music Unlimited og Pandora rett i nettleseren.

Det er ikke kjent om det vanlige programmet skal erstattes helt, eller om nettleserutgaven skal tilbys som et alternativ. En eventuell flytting inn i nettleseren vil uansett gjøre Spotify lettere tilgjengelig for flere brukere, og det kan komme godt med i konkurransen.

Foreløpig har det ikke kommet noen dato for når Spotify offisielt annonserer nettleserutgaven, men det er ventet å skje om ikke altfor lenge.

Slutt med Facebook-registrering

Nå slipper du Facebook-registrering på Spotify.Foto: Skjermdump, Spotify.com

En siste nyhet om Spotify i denne omgang, er at tjenesten har gjort det slutt med obligatorisk Facebook-registrering for å få adgang.

Det er fremdeles mulig å registrere seg via Facebook, men det er altså ikke lenger et krav.

Å måtte ha en Facebook-konto eller å knytte denne til sin Spotify-konto har vært omdiskutert, og nå har det svenske selskapet fjernet kravet i stillhet.

Alt du trenger nå er bare en vanlig e-post-adresse i stedet.

(Kilder: Daily Mail, TechCrunch, Digital Music News)

Les også
Google tar opp kampen med Spotify og WiMP
Les også
– Apple burde kjøpe Spotify
Les også
Strømming lønner seg mer og mer
Les også
Spotify lanserer mobil radio
Les også
Endelig blir Spotify på Android ny!
Les også
Apple ville ha musikk i studiokvalitet
annonse