Til hovedinnhold

9 av 10 nordmenn får 3G i år

Telenor setter fart på 3G-utbyggingen.

Telenor intensiverer 3G-utbyggingen og lover at 90 prosent av mobilkundene i løpet av 2012 skal ha 3G-dekning der de bor. Den videre utbyggingen vil sikre en dekning på 95 prosent, skriver selskapet i en pressemelding.

Det er ikke mer enn rundt en uke siden NetCom annonserte at de dobler kapasiteten i 3G-nettet sitt fra 21 til 42 Mbps.

Vi er blitt "supersurfere"

Det er særlig i byer at dekningen vil bli bedre, i tillegg til at Telenor bygger nye 3G-stasjoner der hvor det i dag er bare 2G. I tillegg er selskapet godt i gang med byggingen av det LTE-baserte 4G-nettet.

– Nordmenns mobilbruk har endret seg radikalt. Nå er over 55 prosent av mobiltelefonene i Telenors nett smarttelefoner, og ved utgangen av 2012 forventer vi at dette tallet har steget til 70 prosent. Telenors mobilnett sikrer høye hastigheter og god kapasitet når folk surfer med PC, nettbrett eller mobil. Kundene skal være trygge på at vi både nå og i fremtiden skal ha best dekning, kvalitet og kapasitet. Derfor styrker vi nå satsningen på 3G-utbyggingen, sier Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge.

Ifølge Telenor vokste databruken fra mobiltelefoner med over 22 prosent fra fjerde kvartal i fjor til første kvartal i år. Hvis veksten fortsetter, vil årsveksten ende på rundt 150 prosent, ifølge Telenor.

– Det er denne utviklingen som motiverer oss til å utvide mobildekningen i områder som i dag ikke har 3G-dekning samtidig som vi bedrer kapasiteten der det allerede er dekning, fortsetter Svendsen.

30 millioner megabyte i døgnet

Telenor bygger nå 350 nye stasjoner i de 20 største byene for å få bedre kapasitet for både de som reiser og for å bedre innendørsdekningen. Tilsammen skal det etableres rundt 3000 3G-stasjoner innen 2014, enten på eksisterende 2G-stasjoner eller helt nye stasjoner.

I tillegg vil det bygges høyhastighetsnett frem til mobilstasjonene, slik at disse skal kunne klare å ta unna trafikken.

Det er ikke lite data mobilbrukerne forbruker i løpet av ett døgn. Ifølge Telenor bruker selskapets mobilkunder rundt 30 millioner megabyte, tilsvarende 30-35 millioner førstesider av VG.

Imponerer ikke konkurrenten

Informasjonssjef Øyvind Vederhus i NetCom er ikke imponert over Telenors fremgang.

– Vi er midt i vår nettverksmodernisering som vil gi 95 prosent 3G-dekning der folk bor og ferdes, og 90 prosent 4G-dekning.

Vederhus forteller at de nå jobber spesielt på kysten av Sør-Norge, der flere av de største sørlandsbyene nå har fått 4G-dekning over LTE.

– Nyheten fra Telenor er altså den samme som vi kom med for drøyt et år siden, forteller Vedershus.

Les også: – Må mobilsurfingen gå så tregt?

Mer om
annonse