Til hovedinnhold

Nvidia: PlayStation 4 var ikke verdt det

Selskapet forteller hvorfor de ikke lager motoren til den nye konsollen.

Sony

Det er én måned side Playstation 4 ble lansert. Ingen har enda sett den fysiske konsollen, men mange av spesifikasjonene er allerede kjent.

I hjertet av det nye maskineriet sitter det en helt ny og hittil ukjent prosessor fra AMD, en 8-kjernet 64-bit x86-prosessor bygd på AMDs Jaguar-arkitektur. Brikken kommer med andre ord ikke fra Nvidia, som laget prosessoren til både forgjengeren PlayStation 3, og den første Xbox-modellen. I et intervju med spillnettstedet Gamespot.com, sier Nvidia at en videre satsning på konsollet rett og slett ikke er verd det:

– Vi konkluderte med at vi ikke ville jobbe for den prisen de var villige til å betale, sa Tony Tamasi, Nvidias senior visepresident for innhold og teknologi, til Gamespot.

Vil bruke kreftene på andre teknologier

Prosessoren til PlayStation 3.Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

For erkerivalen AMD kan avtalen om å levere prosessoren til PlayStation 4 være ekstremt viktig. Selskapet sliter skikkelig for tiden, og muligheten til å levere millioner av brikker til konsollen kan være viktig for å snu selskapet mot bedre vær.

Nvidia går på sin side så det suser, og i intervjuet forteller Tamasi at de ikke vil bruke kreftene sine på konsollutvikling.

– Vi har bare så mange ingeniører og en gitt kapasitet, så hvis man går og lager brikker for Sony eller Microsoft, så er det en brikke du ikke får laget i de andre delene av bedriften, sier han til Gamespot.

Det han sikter til er primært Nvidias Tegra-prosessorer, som er myntet på mobiler, nettbrett og biler. Suksessen Nvidia har hatt på mobilfronten de siste årene, har sikret selskapet gode inntekter i et område AMD er meget lite representert.

Skulle Nvidia valgt å lage prosessorer til den nye PlayStation 4, måtte deler av denne delen av bedriften – eller produksjonen av dedikerte skjermkort – rett og slett bli satt på vent.

Vil du vite mer om PlayStation 4?
PlayStation 4 er annonsert »

(Kilde: Gamespot)

annonse