Se de hotteste dingsene fra Hong Kong Electronics

Amobil har trålet gjennom verdens travleste elektronikkmesse.

Hong Kong/Amobil.no: Varemessen Hong Kong Electronics trekker til seg tusenvis av små og store elektronikkprodusenter, de fleste med tilhold i Kina. Hit kommer de for å vise frem hva de kan produsere, og blir møtt av forhandlere og distributører fra hele verden. Mange av varene du finner i butikkhyllene hjemme, er kommet til Norge som et resultat av denne messa, som arrangeres to ganger årlig.

Tusen og ett nettbrett

Nettbrett med Amdroid blir ikke mangelvare i tiden som kommer.

På messa finner du flere hundre (!) mer eller mindre ulike nettbrett. Størrelsen varierer, fra seks tommer og opp til drøyt 13 tommer. Alle vi fant kjører Android, flere av dem den nyeste versjonen av Jelly Bean.

Mens noen av brettene har store gummirammer og er ment for barn, er andre topp spekket med retinaskjermer og de kraftigste prosessorene som er på markedet i dag. Ett av brettene vi så har sågar 3D-skjerm der du kan se tusenvis av 3D-filmer (konto for nedlasting følger med).

Det er selvsagt sprik i prisene også, men flere av brettene skulle det være mulig å få presset ned til godt under 1000-lappen, uten at forhandlerne behøver å bekymre seg for fortjenesten.

Power bank

Et annet produkt du ganske sikkert vil se mer til, er batterier du kan lade mobiler og nettbrett med. Slike oppladbare kraftbanker (direkte oversatt fra det engelske navnet Power Bank), finnes i alle størrelser og fasonger. Noen av dem har to USB-utganger, så du kan lade flere dingser samtidig. Andre har mer eller mindre merkelige tilleggsfunksjoner. Blant annet fant vi et oppladbart batteri som du kan barbere deg med.

Jepp, en mobillader med innebygget barbermaskin. I tilfelle skjegget gror langt mens du venter på at smartmobilen skal gå tom for strøm. God shave me.

På flere av batteriene annonseres det med 10 000 mAh eller mer, til tross for at vi snakker om batterier du godt kan ha i jakkelomma. Erfarne innkjøpere vi møter på messegulvet minner om at dette er produkter direkte fra Kina, og at kineserne ikke er alltid er helt presise med produktinformasjonen.

Kopimobilene florerer

Denne "Samsung"-mobilen koster 1500 kroner i Kina.

For øvrig merker vi oss at Samsungs Galaxy Note II antakelig er verdens mest kopierte mobiltelefon i øyeblikket. Også her finnes det et hundretalls ulike varianter som alle har minst en ting til felles - de mangler pennen og funksjonene som gjør Note II til noe mer enn en stor mobiltelefon. Enkelte har riktig nok penn, men den fungerer som en erstatning for fingeren, og er et helt annet verktøy enn Samsungs S-Pen.

Pennen er en vanlig skjermpenn uten andre funksjoner enn at den erstatter pekefingeren på skjermen..

Faktisk er produsentene i Kina kommet ett skritt lenger en Samsung - vi fant nemlig kopier med både 6 og 6,5 tommer stor skjerm.

Ellers fant vi denne gangen ingen Nokia-kopier, mens iPhone fortsatt kopieres over en lav sko.

Lyd i alle fasonger

Den tredje store produktgruppen knyttet direkte til mobil og nettbrett, er Bluetooth-høytalere. Disse kommer i mange varianter fra de helt små lommehøyttalerne, til digre møbler som spiser godt av plassen i stua di.

Slike høyttalere finnes det allerede en del av i Norge, og mange av dem har nok en gang stått på utstilling her nede, før en oppkjøper har bestilt dem med sitt eget merkenavn på.

Og alt det andre

Androidmobil i bilspeilet? Distributører vi snakket med er skeptiske.

Andre produkter som er tett knyttet opp mot mobil er overvåkningskameraer der du følger med på hus eller unger via mobiltelefonen, sporingsenheter som finner alt fra stjålne biler til hunder som er på rømmen, og actionkameraer du styrer fra mobilskjermen.

Dessuten har antallet Android-bokser for TV eksplodert. Disse gjør TV-en til en Android-PC, og kommer som dongler til å sette rett i HDMI-porten, eller som små bokser med eller uten plass til ekstra minne og ulike tilkoblingsmuligheter for ekstrautstyr.

Skal vi tolke ut fra hva vi ser her nede, så vil mobildeksler heller ikke gå av moten med det første. Slike deksler koster svært lite å produsere, og fortjenesten er god.

Les også: sPhone ligner iPhone på en prikk.

Les også
En av disse kjører Android
Les også
– Microsoft utvikler smartklokke
Les også
Dette blir verdens tynneste mobil
Les også
Smartmobiler: Dette er de smarteste smartmobilene
Les også
– Microsoft planlegger 7-tommers nettbrett
Les også
Nå kommer Samsung Galaxy Mega og Win
Les også
Utvikler minimal kortleser for Android-dingser
annonse