Nyhet

De største nettkjendisene

YouTube ble første gang lansert i 2005.
Siden den gang har det blitt en av nettets største sider for video.
Les også:
Lett fra nett.
Utfører jackasstunt for penger.
Moro fra riksarkivet.

Ti utvalgte

Det har også gitt en unik mulighet for mange til å bli kjendiser over natten, enten de vil eller ikke.

Teknofil.no bringer deg her de 10 av de største kjendisene som kan takke videoer på nettet for sin berømmelse.

10.    Lonelygirl15

Lonelygirl15 er en serie av videoer laget om den fiksjonelle jenta Bree.

Det startet med små snutter og kommentarer og den søte jenta fikk snart en hærskare av fans. Det faktum at Bree ikke eksisterte i virkeligheten, men at videoene var laget av det amerikanske selskapet Creative Artist Agency, gjorde ikke videoene mindre populære. Heller tvert imot.

Jessica Lee Rose, som spiller Bree, ble mer populær enn hun noengang hadde trodd og for sin opptreden vant hun prisen for beste skuespiller i Webby Awards 2007.


Personlig finner jeg både videoene og innholdet ekstremt kjedelig, men det faktum at hun har fått egen kanal på YouTube med 100.000 abonnenter gjør henne helt klart til en nettkjendis. Det er heller ikke lett å overse at flere av videoene har blitt sett over en million ganger.

9.    Leeroy Jenkins

Ben Schulz, også kjent som karakteren Leeroy Jenkins fra World of Warcraft, ble nettkjendis da han klarte å få alle sine lagkamerater i spillet drept. Rettere sagt ble han kjent da videoen av den fatale hendelsen ble spredt over nett.

I videoen kan man se alle Leeroys lagkammerater samlet mens de nøye diskuterer strategi mot vanskelige fiender. Etter halvannet minutt med iherdig planlegning utbryter en av spillerne "All right, time's up. Lets do this.... LEEROY JENKINS!"

Resultatet kan du selv se her:

Ben Schulz sin unnskyldning for å ha startet masakeren? Han spiste kylling mens resten planla. "It's not my fault. At least I had chicken." er hans kommentar til kammeratenes slengbemerkninger.

8    Funtwo

Funtwo, også kjent som Jeong-Hyun Lim, er en Sør-Koreansk gutt som ble kjent for sin fremførelse av Johann Pachelbels Kanon i D-dur på elektrisk gitar.
Lim lastet selv opp videoen på en Sør-Koreansk musikkside, men den ble senere videreført til YouTube hvor den er sett over 26 millioner ganger.
Lim er ikke den eneste som har covret denne låten på YouTube, men hvorfor han er sett flest ganger kan du selv oppleve her:
Johann Pachelbel kan nok takke Lim for at ungdom over hele verden har blitt kjent med hans komposisjon.


7.    Lasse Gjertsen


Denne listen kan umulig bli komplett uten norges så lang eneste verdenskjente nettkjendis, nemlig Lasse Gjertsen. Han er kjent for sine fantastiske animasjoner og galskap.
Ved å klippe sammen bilder av seg selv spille forskjellige toner på instrumenter har han skapt hele komposisjoner som han har lagt ut på nett.
Selv har han sagt at han ikke engang kan spille trommer eller piano. Det er da overraskende bra arbeid å ha laget slikt som dette:
Videoene har gitt han tilbud om å jobbe både for MTV og Chevrolet.


6.    Ask a ninja


Ask a ninja er en serie skapt av de amerikanske komikerne Kent Nichols og Douglas Sarine. Opplegget er meget simpelt. Kle ut en person som en ninja å la han svare på spørsmål fra seerne. Om seerne virkelig sender inn spørsmål er helt irrelevant.
Poenget er at ninjaen kommer opp med surrealistiske svar eller misforstår spørsmålet mest mulig.
Denne underholdningen ville neppe ha kommet på eteren om det først skulle vært vurdert av et større TV-selskap. Men på nett er det rom for det meste.

5.    Gaki no Tsukai

Et av de beste fenomenene nettet har gitt oss her i vesten er et eksklusivt innsyn inn i japansk TV-kultur. Dette har vært en ukjent skattekiste for mange inntill flere videoer av dette noe sære fenomenet begynte å poppe opp på YouTube med god hjelp av nettsiden tvinjapan.com. Her er det et helt hav av gode videoer å ta av, men et av de beste programseriene er Gaki no Tsukai.
I Japan har dette showet gått på luften siden 1989, men først de siste årene har vi her i Norge fått tatt del i denne galskapen.
Et av de mest sentrale elementene i dette showet er de så kalte Batsu spillene, eller hevn spillene hvor deltakerne blir utsatt for fysisk smerte om de ler på feil sted eller taper et enkelt kortspill.
En av de mest sadistiske, dog morsomste episodene er "Silent Library". Jeg tror nok Christoffer Schau ville ha likt denne formen for underholdning hvor straffen består av blant annet napping av nesehår, spise wasabi og bli bitt varsomt av en gammel mann.


4.   Fillipinske fanger


I Cebu, Fillipinene, startet man opp med et noe utradisjonelt treningsopplegg for innsatte i fengsel. Dette medførte samtidig at fangene ble verdenskjente over natta.
Kanskje ikke så rart når videoen av 1500 oransjekledde personer som fremfører Michael Jacksons Thriller dukker opp på nett.
Fangene vil nok ikke slippe tidligere for god danseteknikk, men muligens kan denne treningen medføre litt god oppførsel.

annonse