Tek.no

Nyhet

Taster bak rattet

13 Feb 2007 13:06

Nordmenn er ikke flinke til å holde begge hendene på rattet og øynene på veien mens de kjører bil. Ifølge dn.no er vi snarere tvert imot en ganske uforsiktig gjeng som både spiser, leser og skriver meldinger bak rattet.

- Dette er adferd som kan være meget trafikkfarlig, og fører til at bilistene blir uoppmerksomme på trafikkbildet. De mest typiske bilulykkene skjer nettopp på grunn av "et øyeblikks uoppmerksomhet", og vanligste ulykkene er påkjørsler bakfra og brudd på vikeplikten, forteller Egil Rollheim, seksjonssjef for bil- og trafikkskader i Vesta Forsikring til avisen.

4 av 10 snakker jobb

Nordmenns bil(u)vaner kommer frem i en undersøkelse Vesta Forsikring har gjennomført i samarbeid med Norsk Respons. Nærmere 40 prosent av alle nordmenn tar jobbsamtaler mens de kjører bil.

Hele 15 prosent oppgir at de sender SMS bak rattet, og blant sjåfører under 30 år oppgir hele 44 prosent at de sender meldinger mens de kjører bil.

Selv om bruk av håndfri er påbudt er det bare halvparten av alle norske bilister som overholder denne regelen.

- Vi tror at en del ulykker kan kobles til for eksempel mobilbruk. Husk at en bil i 50 km/t tilbakelegger nesten 30 meter på to sekunder. Da kan trafikkbildet ha forandret seg mye, sier Rollheim i Vesta til avisen.

annonse
annonse

Dagens beste tilbud

I samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no
Loading