Tek.no

Nyhet

Slik velger du hvem som arver Facebook-kontoen din når du dør

Shutterstock/montasje
28 Juli 2015 16:53

For snaut et halvt år siden fikk amerikanske Facebook-brukere anledning til å velge en verge som ved eget dødsfall ville overta kontoen. Nå har også norske Facebook-brukere fått den samme muligheten.

Du velger selv om du ønsker å gi noen andre en slik tilgang til profilen din. En eventuell verge får muligheten til å oppdatere profilbilder, legge til nye venner og feste innlegg på siden. Vedkommende kan, med din tillatelse, få anledning til å laste ned «dataarkivet» ditt, som inkluderer bilder, videoer og innlegg.

Vergen får imidlertid ikke tilgang til Facebook-meldingene dine.

Hensikten med alt dette vil først og fremst være for vergen din å drifte profilen som en minneside.

Slik velger du Facebook-verge

For å velge en verge, må du gå til Innstillinger, og deretter fanen som heter Sikkerhet. Her har det nå dukket opp et nytt valg som heter Minnekontoforvalter.

Så er det bare å velge hvilken Facebook-kontakt du ønsker å gjøre til verge. Du får anledning til å sende vedkommende en beskjed om avgjørelsen, men dette er ikke påkrevd. I så fall vil ikke vergen ikke få vite om det før du eventuelt sier ifra selv.

Ønsker du ikke å opprette en verge?

Det går helt fint. Facebook gir deg nemlig muligheten til å slette Facebook-kontoen din automatisk hvis de får beskjed om du har gått bort. Det velger du på samme sted i innstillingene.

Deler du sorg med Facebook-vennene dine?
For Teresa ble alle kondolansene vanskelig å takle »

(Kilde: Facebook via Pocket-Lint)

Les også
Fremmed for oss med sorg på Internett
Les også
Se den nye Facebook-meldingen som gir beskjed når kontoen din angripes av sofistikerte hackere
Les også
Lei av treg nyhetsstrøm på Facebook? Nå kommer løsningen
annonse

Les også