Tek.no

Nyhet

Den nye flyvebilen krasjlandet på en åker

Kanskje ikke så trygt likevel?

Nitra.SME.sk
11 Mai 2015 12:09

Tidligere i år skrev vi om det slovakiske prosjektet AeroMobil, en flygende bil som skaperne håper å få ut på markedet så tidlig som i 2017.

Nå har prosjektet tilsynelatende fått en liten smell, ettersom prototypemodellen krasjlandet under testing.

Brukte fallskjerm for å lande kjøretøyet

Huffda. Foto: Nitra.SME.sk

Hendelsen fant sted 8. mai, og i en uttalelse sier AeroMobil at testpiloten og oppfinneren Stefan Klein opplevde en «uventet situasjon», og aktiverte bilens fallskjermsystem i 300 meters høyde.

Den lekre prototypen under litt bedre omstendigheter. Foto: AeroMobil

Det positive var at systemet fungerte som det skulle, og bilen fikk bare små skader under krasjlandingen. Klein ble ikke skadet i det hele tatt.

– Detaljert data fra hendelsen vil bli analysert i detalj, og brukt i den videre utviklingen. Testingen med bilen vil gjenopptas etter at vi har erstattet de skadde delene, sier AeroMobil i en uttalelse.

Ulykker under testing av nye farkoster er selvsagt ikke uvanlig, og AeroMobil skriver at det er nødvendig å teste prototypene hardt for å finne begrensningene deres og forbedre dem.

Du kan se bilder fra hendelsen hos slovakiske Nitra.SME.sk.

Promoteringsvideo for bilen.

Lovlig å kjøre og fly

Ifølge AeroMobil møter den nye bilen alle krav til både biler og fly, og har blitt sertifisert som et lovlig, ultralett fly i hjemlandet Slovakia. Men du må ha selvsagt ha flysertifikat for å kunne sette deg bak rattet og spakene.

Bilens vinger ligger i utgangspunktet langs karosseriet, slik at de ikke skaper trøbbel i trafikken. Når man så ankommer en flystripe eller et annet sted man kan ta av, brettes de ut og bilen ser mer ut som et fly.

Den kan fly i en hastighet av 200 kilometer i timen.

Visste du at man forsøkte seg på «flygende» biler allerede under andre verdenskrig?
Her er ti sprø oppfinnelser fra andre verdenskrig

(Kilder: AeroMobil og cnet)

annonse

Les også