3D-printet nøkkel åpner alle TSA-låser

Lagde 3D-kopi fra bilder i Washington Post-artikkel.

Som en del av den økte sikkerheten på fly etter terrorangrepene 11. september 2001, innførte USAs Transport Security Administration (TSA) en regel som sier at låst flybagasje skal kunne åpnes av sikkerhetspersonell, selv om passasjeren ikke er tilstede. Ut fra dette har vi såkalte TSA-låser som kan åpnes med et sett universalnøkkeler som i utgangspunktet bare sikkerhetspersonell skal ha tilgang til. Nå ligger kopier av dem på Internett.

Det er nettstedet Wired.com som melder om dette. I en reportasje tidligere i år med tittel «The secret life of baggage: Where does your luggage go at the airport?» publiserte The Washinton Post et bilde av en slik universalnøkkel. Det var en blemme; en gruppe som Wired beskriver som «dirke- og sikkerhetsentusiaster» kunne ut fra bildene lage en fungerende 3D-modell som nå ligger på nettet. Derifra tok det ikke lang tid før noen skrev ut en fungerende kopi av nøklene.

untitled link

TSA og Washington Post tabbet seg ut

Som du kan se på bildet Washinton Post la ut er det ikke akkurat noe som uheldigvis var i bakgrunnen, men snarere et detaljbilde av nøklene, så her har både Washington Post og TSA tabbet seg ut.

Vi har sensurert nøklene, men det gjorde altså ikke Washington Post da de publiserte dette nærbildet. Foto: Washington Post | Redigert: Tek.no

De fleste av de utsatte låsene er ikke spesielt avanserte i utgangspunktet, så du må nok ikke akkurat være Houdini for å få dem opp. En kodelås med 3 ganger 10 siffer har bare så mange mulige kombinasjoner; de fleste hengelåsene er så tynne at det skal ikke rare avbitertangen til for å klippe dem opp, og hvis du er litt trent med et dirkesett kommer du nok også langt.

Hensikten med disse låsene er ikke nødvendigvis å skulle holde Olsenbanden ute, men gjøre det upraktisk nok for langfingrede lommetyver at de velger et enklere offer. For selv om en slik lås som sagt ikke nødvendigvis er vanskelig å bryte opp, er det vanskelig å gjøre det mens eieren holder i kofferten/sekken.

Går det med disse går det med andre

Nå kommer neppe Gud og hvermann til å fly til nærmeste 3D-printer-butikk for å skrive ut sin kopi av disse nøklene, men vi ville likevel holdt et ekstra godt øye med dyrebar bagasje på flyplassen fremover, og om nødvendig byttet til en annen hengelås uten TSA-lås etter å ha plukket bagasjen av båndet.

Historien bør likevel være en vekker for de som jobber med fysisk sikkerhet fremover. Vi kan jo tenke oss til at en innbitt innbruddstyv med videokurs i 3D-modellering og en god telelinse kunne gjort noe lignende selv med nøkler av eget valg.

Fingeravtrykk er heller ikke så sikre, også de kan kopieres fra et høyoppløselig bilde »

(Kilde: Wired)

Les også
Snakkende Barbie kan være sikkerhetstrussel
annonse