Til hovedinnhold

Flere VPN-tilbydere blokkerer BitTorrent

Fikk for mange piratklager.

small_realm, Flickr, CC-Attribution

I kjølvannet av alle overvåkningsskandalene det siste året har VPN-bruken tiltatt kraftig. VPN-tjenester lar nemlig brukerne enkelt holde seg anonyme på Internett ved å skjule sluttbrukerens IP-adresse, som kan gjøre det langt lettere å unngå overvåkning.

Mange VPN-tjenester lover også at de ikke loggfører bruken din, en mulighet som har gjort dem populære blant nettpirater som ikke vil bli sporet opp. Det er noe flere VPN-tilbydere nå har sett seg lei på, og de blokkerer derfor BitTorrent-trafikk.

I fjor kom en ny piratlov til Norge:
Nå er den norske piratjakten i gang »

Altfor mange klager på opphavsrettsbrudd

Det er nettstedet TorrentFreak som har vært i kontakt med leverandørene som nå ikke lenger vil la BitTorrent-trafikk passere gjennom sine servere – og forklaringene på hvorfor de nå tar dette grepet er ganske varierte. Likevel er det noen ting som går igjen.

– Vi får videresendt alle klager på opphavsrettsbrudd som våre Internettleverandører mottar, og det er mye arbeid å gå gjennom. I tillegg har vi flere ganger blitt koblet fra nettet av våre leverandører, som gir oss store merkostnader, sier VPN-tilbyderen Unspyable til TorrentFreak.

– Vi kan for øyeblikket ikke utvide båndbredden vår nok i USA og Storbritannia, så vi kan uansett ikke gi gode hastigheter på disse serverne. Dessuten unngår vi å bli oversvømt av klager på opphavsrettsbrudd ved å blokkere BitTorrent, sier NexTGenVPN.

Fritt frem fra Sverige

Andre leverandører som gir liknende forklaringer er NordVPN, HideIPVPN, og EarthVPN. Samtlige blokkerer bruken av BitTorrent på sine amerikanske, og tidvis britiske servere. Likevel holder flere av tilbyderne sine øvrige europeiske servere åpne for BitTorrent.

Særlig Sverige kommer hyppig opp som et sted hvor VPN-tilbyderne har servere som fortsatt er åpne for BitTorrent-trafikk. I tillegg nevnes både BlackVPN, Mullvad og Ipredator som noen av tilbyderne som ikke blokkerer denne typen trafikk.

– Vi sensurerer ingen type trafikk eller porter på noen av våre servere, punktum. Vi tror på et fritt, åpent og usensurert Internett, kommenterte Private Internet Access til Torrentfreak.

Private Internet Access kom også godt ut i vår fartsmåling:
Ekstra: Så raskt Internett kan du få gjennom disse VPN-tilbyderne »

(Kilde: TorrentFreak)

annonse