Tek.no

Nyhet

LG lanserer billig klapptelefon

Enda et selskap trapper opp satsingen på det gammeldagse designet.

LG
Eigil Knudsen
28 Juli 2015 12:00

De såkalte klapptelefonene holder en heller lav profil på det vestlige markedet, men er ganske populære i blant annet deler av Asia. Den siste tiden har flere av de kjente mobilaktørene begynt å lansere nye klappmodeller, og nå har også sørkoreanske LG en modell på gang.

Som blant andre PhoneArena har fått med seg har LG nemlig dratt sløret av en ny klapptelefon ved navn «LG Gentle», som vil komme med Android 5.1 ferdig installert.

Beskjedne spesifikasjoner

LG Gentle retter seg inn mot det lave prissegmentet, som innebærer at spesifikasjonene ikke akkurat gir bakoversveis. Modellen har en skjerm på 3,2 tommer med en beskjeden oppløsning på 320 x 480 piksler.

LG Gentle. Foto: LG

Prosessoren er firekjernersutgaven av Snapdragon 210 på 1,1 GHz, og under panseret finner vi også 1 GB minne og 4 GB lagringsplass. Bakkameraet har en oppløsning på 3 megapiksler, mens frontkameraet kun skilter med VGA-oppløsning.

De ytre dimensjonene er på 117,7 mm x 58,7 mm x 16,6 mm. Vekten ligger på 143 gram, og mobilen byr på et batteri på 1700 mAh. Ellers har klapptelefonen ifølge LG et ergonomisk, avrundet design som skal gjøre den bekvem å holde i hendene, og den har også ekstra store taster.

Koster 1400 kroner i Sør-Korea

I tillegg har den en dedikert «Q»-tast for enkel tilgang til de mest brukte appene og dedikert kamera-tast. I første omgang skal telefonen kun lanseres i Sør-Korea, hvor den får en utsalgspris på 200 000 won, som tilsvarer cirka 1400 norske kroner. Det er uvisst om eller når den blir tilgjengelig her til lands.

Den andre sørkoreanske elektronikkgiganten Samsung har for øvrig også nylig avslørt en ny klapptelefon. Den tilhører imidlertid et høyere prissegment og byr på vesentlig heftigere spesifikasjoner, blant annet Snapdragon 808, 2 GB minne og en skjermoppløsning på 768 x 1280 piksler.

BlackBerry skal også lansere en ny mobil med en sjelden formfaktor: Dette er selskapets første tastaturtelefon med Android »

Les også
Nå kan du snart kjøpe klapptelefon med Android
Les også
Slik er Motorolas neste generasjon Moto G og Moto X
Les også
Heftig klapptelefon på vei fra Samsung
Les også
LG vil øke batteritiden kraftig med et latterlig enkelt grep
Les også
Nå kommer LG G4C til Norge
Les også
LG lanserer to nye G4-modeller
annonse

Les også