Tek.no

Nyhet

Vet du ikke hvilken HDMI-kabel som støtter 4K?

Ny sertifisering sikrer at du velger riktig.

Shutterstock
6 Okt 2015 13:38

4K/UltraHD-oppløsning blir støttet av stadig flere nye HDMI-kabler, men kvaliteten varierer og det kan være vrient for vanlige folk å orientere seg i markedet.

Nå vil HDMI Licensing, som eier rettighetene til formatet, gjøre ting litt lettere.

Premium HDMI

Slik vil merket se ut. Foto: HDMI Licensing

De har nemlig annonsert en sertifiseringsordning der kabler som passerer et sett med utvidede tester for 4K/UltraHD-oppløsning vil merkes som Premium HDMI.

Jeff Park, som er «teknologievangelist» hos HDMI licensing, forklarer:

– Med den raske fremveksten av innhold for 4K/UltraHD, er det kritisk at alle komponentene i et HDMI-koblet system er fullstendig i stand til å levere den opplevelsen som forventes. Derfor starter vi dette proaktive programmet, for å gi kundene en fullstendig sikkerhetsfølelse.

For å kunne få Premium HDMI-merket, må kablene ha en stabil båndbredde på minst på 18 GB per sekund, og det testes også for hvor godt de er beskyttet mot forstyrrelser fra for eksempel trådløse nettverk.

Ifølge HDMI Licensing er det HDMI 2.0-spesifikasjonen kablene må støtte fullt ut. Denne spesifikasjonen ble introdusert tidligere i år.

Selve merket skal kunne scannes og analyseres av en mobilapp, slik at både forhandlere og kunder skal kunne være sikre på at det de kjøper er ekte vare.

Tidligere har 4K-innhold vært begrenset til strømming
Men i september ble verdens første Blu-ray-spiller for 4K lansert »

(Kilde: Pressemessing på BusinessWire)

annonse

Les også