Nyhet

Bytt raskere mellom apper

Disse tastetrykkene for iPhone, Android- og Windows-mobiler bør du vite om.

En av fordelene med moderne smarttelefoner er at du kan kjøre mange apper samtidig. Apper blir riktignok ofte satt i en slags "pausemodus" når du bytter til en annen app, og hvordan dette fungerer avhenger av om du har en Android-mobil, en iPhone eller en Windows-mobil. For eksempel vil en musikkapp kunne fortsette å spille musikk selv om du starter opp en annen app.

I stedet for å gå tilbake til oversikten over installerte apper og så trykke på ikonet for en annen app for å starte opp den, kan du spare tid ved å bruke mobiltelefonens innebygde funksjon for å raskt veksle mellom apper. Slik gjør du det:

Windows Phone:

Hold inne Tilbake-tasten (pilen som går mot venstre). Du får nå opp miniatyrer av de fem siste appene du har kjørt, og kan bla sidelengs med fingeren for å bytte til en av disse appene.

iPhone:

Trykk raskt to ganger på Hjem-knappen. Nå vises en liste over alle de siste appene du har kjørt (du kan bla sidelengs for å vise flere apper). Vil du avslutte en app, holder du fingeren på ikonet til appen et par sekunder. Trykk minustegnet ved de appene du vil avslutte.

Android:

På mobiltelefoner med Android-versjoner før 4.0 får du frem oppgavebehandling ved å holde inne Hjem-tasten et par sekunder. Du vil da se de siste appene du har kjørt, og kan raskt bytte til en annen app. Ofte har du også et valg for å avslutte apper. Begynner telefonen å gå tregt, eller oppføre seg merkelig, kan det være en idé å forsøke å avslutte noen av appene som kjører i bakgrunnen. Eller rett og slett bare starte mobilen på nytt.

På Android 4-mobiler er det en egen knapp i menylinjen som viser alle de siste appene.

I vår nye brukertipsspalte presenterer vi hver dag et smart triks som gjør at du får mer utbytte av mobiltelefonen eller nettbrettet ditt. Vi tar med både enkle og avanserte tips, og oppsummerer i slutten av hver uke de mest leste tipsene. Har du gode tips du vil dele med andre? Bruk kommentarfeltet under artikkelen, eller send en e-post til tips@amobil.no

Flere smarte triks:

Les også
Slik rooter du Android-mobilen din
Les også
Bør du bli superbruker i Android?
Les også
Slik gjør du Android-mobilen til din egen
Les også
4 av 5 har utdatert Android-mobil
Les også
Slik kommer du i gang med Android
annonse