Til hovedinnhold

Mobilen blir kredittkort i år

Tiden da vi drev med byttehandel er definitivt over. I dag er plastkort det vanligste betalingsmiddelet, etterfulgt av sedler og mynter. Men snart kan mobiltelefonen erstatte plastkortet.

Mobilselskapet Everything Everywhere (tidligere T-Mobile og Orange i Storbritannia) har sammen med kortselskapet Barclaycard besluttet å innføre såkalt kontaktløs betaling. Tjenesten skal være i drift fra juni i år.

NFC

Kort fortalt dreier det seg om å åpne for betaling med NFC-teknologi (Near Field Communications). Det betyr at du fører telefonen mot en sensor, som registrerer informasjon tilsvarende den du legger igjen når du bruker et vanlig plastkort. Forskjellen er at det ikke trenger å være fysisk kontakt mellom NFC-mobilen og leseren, og at du godkjenner transaksjonen via mobilen.
40 000 utsalg i Storbritannia åpner for NFC-betaling i år, skriver CBR Online.

Foreløpig er det ikke så mange mobiltelefoner som inneholder NFC-brikke, men den vil komme i Nexus S, i tillegg til at den finnes i den kommende Nokia E7. Brikken i E7 er imidlertid ikke aktivert.
Også Apple har planer om å gjøre sine mobiltelefoner til “kredittkort”, noe som betyr at det sannsynligvis blir NFC-brikke i neste generasjon iPhone.

Les også
Superenkel mobilbetaling på vei
Mer om
annonse