Nyhet

Dropper Spotify

Den svenske musikktjenesten Spotify ble lansert for to år siden, og er etter hvert blitt svært populær. Nå har imidertid FONO (interesseorganisasjonen for norske plateselskaper) fått nok – etter ett års prøveavtale. Organisasjonen mener Spotify ikke er noen god forretningsmodell, hverken for artister, plateselskaper eller opphavsmenn.

Spotify skal ha rundt 600 000 norske gratisbrukere, mens andel betalbrukere skal være forsvinnende liten, ifølge Aftenposten.

– Det positive med streaming er at det har tatt kunder bort fra ulovlig nedlasting, men det negative er at det ikke genererer nok penger til artistene, sier Larry Bringsjord, styreleder i FONO. FONOs styre har nå sendt ut en melding til sine medlemsbedrifter, hvor de ber bedriftene vurdere å si opp sine avtaler med Spotify. Målet er å legge press på ledelsen i Spotify til å komme artistene i møte.

– Jeg har stor sans for streaming som verktøy for å formidle musikk, men så lenger det ikke betaler seg, så ønsker ikke vi å delta, sier Helge Westby i plateselskapet Grappa som blant annet formidler musikk fra artister som Arve Tellefsen, Gitarkameratene, Odd Nordstoga, Jan Eggum og Annbjørg Lien.

– Problemet er at vi som selskap ikke kan velge kun betalingsversjonen. Dette gjør at avkastningen er mer enn latterlig – vi gir bort alt vi har gratis gjennom Spotify. Derfor kommer også vi til å si opp avtalen, sier Jan Paulsen på plateselskapet Majorstudio, som blant annet har Vamp i stallen.

Knut Bøhn i selskapet Phonofile, som videreformidler den norske musikken til Spotify, sier han har forståelse for frustrasjonen. Spørsmålet er nå om reaksjonene vil føre til at Spotify kommer til å droppe reklamemodellen til fordel for betaltjenester, slik den norske Wimp har gjort.

(Kilde: Aftenposten)

Les også
Del musikken med andre
Les også
Google Musikk tar form
Les også
Spotify for Linux
Les også
Brød, melk og Spotify
Les også
HP lanserer musikktjeneste
Les også
Oxford University forbyr Spotify
annonse