«Det virker som du bruker en unblocker...»

Netflix-advarselen mange nordmenn har gruet seg til er her.

Netflix' korstog mot VPN- og proxy-brukere fortsetter, og ser nå ut til å nådd Norge.

I løpet av de siste dagene har flere brukere rapportert til Tek.no at de har fått opp advarsler på skjermen da de prøvde å se på amerikansk Netflix-innhold ved hjelp av proxytjenester. Dette kunne vi selv bekrefte i går. Vi fikk opp følgende melding på skjermen da vi endret DNS-innstillingene på en PlayStation 4 ved hjelp av tjenesten Unblock.us:

«Det virker som du bruker en unblocker eller proxy. Slå av disse tjenestene og prøv på nytt. For mer hjelp, gå til Netflix.com/proxy»

Fungerer fortsatt

Til tross for at Netflix detekterer at en proxy er i bruk, og advarer mot bruken av den, blir ikke innholdet sperret. Etter feilmeldingen dukker opp kan norske brukere bare trykke den vekk, og fortsette å surfe blant det amerikanske innholdet.

Det kan godt tenkes at dette er en feil, men det kan også være en advarsel fra Netflix. Vi har tatt kontakt med Netflix for å finne ut av dette.

Oppdatert 10.39: Netflix opplyser Tek.no via deres norske pressebyrå at de ikke vil si noe annet om dette temaet, utover det de allerede har sagt på deres bloggpost og deres kvartalsrapport (pdf).

Skal slå hardere ned på «region-sniking»

Den 15. januar i år kunngjorde Netflix at de ville gå hardere til verks for å stoppe brukere fra å bruke proxy- og VPN-tjenester for å forbi gå regionsperrene deres. Mange brukere gjør dette for å få tilgang til filmer og serier som ikke er tilgjengelig i deres egen region. Vi skrev til og med en guide for hvordan du kunne få tilgang til amerikansk Netflix på noen minutter.

Allerede en uke etter den offisielle advarselen kom, rapporterte Uflix, en typisk avblokkeringstjeneste, at deres australske brukere hadde blitt utestengt fra det amerikanske Netflix-innholdet. Det tok imidlertid ikke lang tid før de fant en vei rundt den nye sperren.

Har du fått opp proxy-beskjeden på Netflix? Tips oss på e-post!

Det er fullt lovlig å endre DNS:
Slik unngår du sperrene flere norske internettleverandører har blitt pålagt å sette opp »

Les også
Netflix har vunnet kampen mot unblock-tjenestene
Les også
Foreslår P2P-nettverk for å gi global tilgang til Netflix-innholdet
Les også
Bråstopp for amerikansk Netflix-strømming til Norge
annonse