Til hovedinnhold

Selskapet bak medieappen Kodi har laget lekkert kabinett til Raspberry Pi

Tar steget over til maskinvare med tilleggsutstyr til den populære knøtte-PC-en.

Kodi assosieres først og fremst med sin mediesenterapplikasjon ved samme navn, tidligere kjent som XBMC, som er et grensesnitt for strømming av lokalt og nettbasert medieinnhold. Nå har Kodi lansert sitt første stykke maskinvare.

bloggen sin har Kodi Team nemlig dratt sløret av et kabinett til den kjente knøttedatamaskinen Raspberry Pi, som har fått navnet Kodi Edition Raspberry Pi Case.

Lekkert aluminiumskabinett

Kabinettet, som støtter både versjon B+, 2 og 3 av Raspberry Pi, er designet i samarbeid med et lite, Silicon Valley-baset selskap ved navn Flirc. Det er en ganske lekker liten sak laget av sølv- og sortfarget aluminium og med det Kodi kaller «rene» linjer.

Kodi Edition Raspberry Pi Case.

Aluminium-designet har ifølge Kodi den fordelen at det fungerer som en «kjøleribbe» for prosessoren, som sørger for effektiv, passiv kjøling. I tillegg byr det altså på et ganske tiltalende utseende dersom du skal bruke Pi-maskinen som mediesenter ved siden av TV-en.

Kodi skriver at Raspberry Pi og medieappen som selskapet er kjent for har gått hånd i hånd i lang tid, som var bakgrunnen for det nye maskinvare-fremstøtet.

Koster cirka 200 kroner

Med i pakken følger det fire skruer og gummiføtter, og det skal bare ta sekunder å installere kortet i kabinettet. Produktet kan bestilles fra The Pi Hut nå for 16 britiske pund, cirka 200 kroner. Du må være kjapp, for kabinettet finnes inntil videre i et begrenset antall eksemplarer.

Dersom salget går godt er det imidlertid godt mulig det vil bli laget flere, ifølge Kodi. Mer informasjon finner du på produktsiden, og se også introduksjonsvideo under.

Raspberry Pi Zero har nå fått kamerastøtte: Det gikk bare så vidt »

annonse