Til hovedinnhold

HTCs nyeste mobil er vanntett og mangler 3,5 mm-inngang

Men når kommer HTC Bolt til Europa?

For snart en måned siden kunne vi melde om at HTC hadde en ny versjon av sin nåværende toppmodell, HTC 10, på vei. Navnet? HTC Bolt. Det var få visuelle endringer på utsiden, men en ting var tydelig: Hodetelefoninngangen i bunnen var borte.

For litt siden brast ifølge GSMArena nyheten om at alle ryktene og de lekkede bildene var mer eller mindre presise, da HTC offisielt avduket den nye telefonen.

Vanntett! Men ikke oppgradert på alle fronter...

Den udiskutabelt største nyheten med Bolt er at HTC nå har en vanntett toppmodell. Telefonen er vann- og støvsikker etter IP57-sertifiseringen, hvilket betyr at den skal tåle å ligge under 1 meter vann i minst 30 minutter.

Slik ser telefonen ut i Sprint-drakt.

Dernest har også spesifikasjonene fått en overhaling, som du enkelt kan lese av listen under:

  • Skjerm: 5,5 tommer, 2 560 x 1 440 piksler, Super LCD3
  • Prosessor: Snapdragon 810, 4 x Cortex-A57 @ 2,0 GHZ + 4 x Cortex-A53 @ 1,5 GHz
  • Minne (RAM): 3 GB
  • Hovedkamera: 16 megapiksler, f/2,0, optisk stabilisering, fasedeteksjon
  • Frontkamera: 8 megapiksler
  • Lagringsplass: 32 GB, kan utvides med minnekort
  • Dimensjoner: 15,36 x 7,73 x 0,81 millimeter
  • Batteri: 3 200 mAh
  • Vekt: 174 gram
  • Annet: Vannsikring, fingeravtrykksleser, Gorilla Glass 5
Fingeravtrykksleseren sitter nederst.

Vi snakker altså om en telefon som er hakket større enn HTC 10, og dermed også en del tyngre. Man har imidlertid spandert på seg Gorilla Glass 5 på den 5,5 tommer store skjermen, der HTC 10 benytter seg av det gamle Gorilla Glass 3. Dette skal gjøre glasset både mer motstandsdyktig mot riper og vanskeligere å knuse. Batteriet har økt fra 3000 til 3200 mAh.

Ettersom Google har latt HTC stå for produksjonen av sin Pixel, kunne man gjette på at HTC Bolt ville være en "av-Googlifisert" versjon av denne. Men tar vi en titt på spesifikasjonene blir det raskt klart at det er betydelige forskjeller her.

Først og fremst er prosessoren en Snapdragon 810, altså ned fra Snapdragon 820 i HTC 10 og Snapdragon 821 i Google Pixel. Tilsvarende er heller ikke grafikkbrikken en Adreno 530, men den eldre Adreno 430. Minnet er redusert til 3 GB. Videre er USB Type-C-kontakten «bare» versjon 2.0, og byr på lavere hastigheter. Quick Charge-varianten er heller ikke 3.0, men 2.0.

Kameraet skal visstnok være oppgradert og veldig lysfølsomt.

De to kameraene er nok dog mye det samme, men HTC har lagt til optisk bildestabilisering, økt oppløsningen og fjernet laserfokusen. Blenderåpningen er helt lik.

Skjermen er en LCD-variant med 2 560 x 1 440 piksler.

Om man vil merke noe særlig til dette i vanlig bruk er høyst usikkert, men det er altså ikke slik at HTC Bolt er en fullstendig oppgradering av HTC 10 – på noen punkter er den bedre, på andre dårligere.

Gjenbruker designet, men innfører små endringer

Det er også et par designendringer å bite seg merke i, rent utenom fraværet av lydinngangen. Først og fremst har baksiden blitt flat, og tvillingblitsen har blitt flyttet fra siden av hovedkameraet til rett over det horisontale antennebåndet.

På fremsiden har frontkameraet byttet side, og den øvre høyttalerspalten har blitt hakket mindre enn før. Sensorene og mikrofonen har også fått en ny plassering ved siden av høyttalerspalten.

Baksiden er ikke lenger buet.

Ellers er alt beholdt som før, hvilket betyr store, freste aluminiumskanter og rene metallflater rundt om. På toppen er det en gummiert overflate, sannsynligvis for å øke signalstyrken. Nederst på fremsiden finner du fingeravtrykksleseren som også fungerer som hjemknapp, og de to sedvanlige kapasitive knappene ved siden av.

I første omgang skal HTC Bolt kun bli å få i USA som en spesialmodell gjennom teleoperatøren Sprint, men en global versjon med kodenavnet HTC 10 Evo er også delvis bekreftet. Hva denne eventuelt vil ende opp med å hete – og om det vil være noen andre forskjeller på de to variantene – får vi kanskje vite om ikke så alt for lenge.

Fikk du ikke med deg test vår av Google Pixel?
TEST: Samsung og Apple bør se opp for Googles nye telefon »

(Kilde: GSMArena#A>, PhoneArena)

Les også
HTCs nye budsjettmobiler har eksklusivt design og saftig lyd
Les også
HTC 10: HTC har laget en fantastisk mobil
annonse