Til hovedinnhold

– Total overvåkning er bare noen få år unna

WikiLeaks-grunnleggeren med dramatisk spådom.

Før den berømte NSA-varsleren Edward Snowden var det grunnleggeren av nettstedet WikiLeaks, Julian Assange, som var mest i fokus når det gjaldt avsløringer av godt bevarte statlige hemmeligheter, men nå for tiden går det ganske lang tid mellom hver gang vi hører fra ham.

Som nettstedet Business Insider melder har Assange imidlertid nå gitt lyd fra seg igjen, og det er lite som tyder på at han har moderert sitt syn på den amerikanske staten sin virksomhet.

– Kan snart overvåke alle

WikiLeaks-grunnleggeren ble nylig intervjuet via Skype i forbindelse med South by Southwest-konferansen i Texas, hvor han bød på en heller dyster spådom om hvor NSAs informasjonsinnsamling vil lede samfunnet.

Ifølge Assange, som oppholder seg i den ekvadorske ambassaden i London, øker mengden ressurser som brukes på overvåkning i et urovekkende raskt tempo, noe som vil gjøre at overvåkningen vil bli langt mer vidtfavnende innen kort tid.

– Ressursene fordobles hver attende måned, og innen noen få år vil NSA sannsynligvis ha evne til å overvåke alle menneskene på Jorden, sa Assange. Akkurat hvor han har disse opplysningene fra er noe uvisst, men det er ting som tyder på at NSA øker ressursbruken. Nylig meldte vi for eksempel om en opptrapping i overvåkningen av tyske myndigheter.

Flere WikiLeaks-lekkasjer på vei

Av annen kritikk mot NSA stilte Assange også spørsmålstegn ved hvorfor NSA fremdeles ikke har foretatt noen formelle endringer i strategien, til tross for de utallige avsløringene. Som vi skrev om tidligere har både Barack Obama og EU tatt til orde for endringer, men enn så lenge foreligger det lite konkret.

Interessant nok fortalte Assange også at det snart vil dukke opp flere «viktige avsløringer» på WikiLeaks, men han ønsket ikke å gå nærmere i detalj om hva disse innebærer, eller om de omhandler NSA.

Storvarsleren Bradley Manning gjorde WikiLeaks kjent: Her er samtalene som fant sted mellom Manning og Assange »

(Kilde: Business Insider)

Les også
Snart skal WikiLeaks-grunnleggeren trolig forlate sin trygge havn
Les også
– NSA-ansatte bytter på nakenbildene de stjeler
Les også
Ny rapport: Kryptering mer enn firedoblet på ett år
Les også
MegaUpload-grunnlegger starter politisk parti
Les også
MIT-forskere vil lage «NSA-sikkert» Internett
Les også
USA gir fra seg kontrollen over Internett
Les også
NSA har utnyttet Facebook med falske servere
Les også
NSA åpnet PC-pakker for å installere bakdører
Les også
Her er samtalene mellom storvarsleren Manning og WikiLeaks-grunnleggeren
Les også
WikiLeaks slakter filmen om seg selv
Les også
WikiLeaks blir politisk parti
annonse