Tek.no

Nyhet

LG slipper verdens første kurvede dataskjerm

Dette kan være filmelskerens nye filmskjerm.

LG / Shutterstock
18 Aug 2014 12:47

Årets IFA-messe i Berlin, en av verdens største forbrukerelektronikk-messer, er fortsatt noen uker unna. Allikevel kan LG nå avsløre noe av det de har på serveringsfatet, og blant nyhetene finner vi verdens første buede dataskjerm.

Den sørkoreanske giganten tar sikte på å tilfredsstille filminteresserte PC-brukere med denne modellen, som i tillegg til å være buet, også har 21:9-format å by på. Med andre ord kan du snart se film på PC-en din uten sorte striper oppe og nede på skjermen.

LGs nye flaggskip

Den nye buede skjermen blir ifølge pressemeldingen LGs nye flaggskip, og har fått navnet LG 34UC97. Skjermen har et 34 tommer stort IPS-panel med et sideforhold på 21:9, altså en ultrabred variant. Dette gjør den yndig for filmelskere, men kan også komme til god nytte for de som for eksempel trenger to regneark ved siden av hverandre.

Siden det tas i bruk et IPS-panel skal både farge- og bildekvalitet holde høy kvalitet, og det oppgis at innsynsvinkelen er på 178 grader. Oppløsningen er satt til maksimalt 3440 x 1440 piksler, og du kan koble skjermen til både Windows-PC-er og Mac. Skjermen har blant annet støtte for Thunderbolt 2, en overføring som er flere ganger raskere enn USB 3.0. Utover dette opplyses det om at 34UC97 har stereohøyttalere på totalt 7 watt.

Hiver på to modeller til

Selv om pressemeldingen har fokus på den buede skjermen, er det også to andre modeller som kommer.

Den første av de to er en 31 tommer stor skjerm med støtte for 4K-oppløsning, altså 4096 x 2160 piksler. Også denne modellen har et IPS-panel, og skal med det kunne gjengi 99 prosent av fargerommet til Adobe RBG. Den nye 4K-modellen får typebetegnelsen LG 31MU97, og skal være myntet på profesjonelle brukere som stiller høye krav til presisjon av farger.

Den siste modellen LG trekker opp av hatten er en spillerskjerm. Denne modellen heter LG 24GM77, og er 24 tommer stor. Denne er utviklet med skytespill for øyet, der skjermen kan gi deg maksimalt 144 bilder i sekundet. Videre skal skjermen redusere inputlag med selskapets egne Dynamic Action Sync-teknologi, og responstiden er oppgitt til «under 1 ms».

Skjermene skal som nevnt vises frem under årets IFA-messe fra Berlin i starten av september. Prisene på de ulike modellene er ikke kjent, men nedenfor kan du sette opp et prisvarsel som gir deg beskjed når pris og lagerstatus er kjent.

Også nye TV-er er buede:
Her kan du lese testen av Samsungs nye mesterverk »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
LG slipper enda en ny, buet PC-skjerm
Les også
Slipper svær 4K-skjerm for de kravstore
annonse