Til hovedinnhold

Asus har vannkjølt det råeste GeForce-skjermkortet

Poseidon-kjølingen har kommet til GeForce GTX 980.

Asus overrasket mange da de slapp sitt første Poseidon-kort på Computex 2013. Nå er de tilbake med en Poseidonifisert GeForce GTX 980. Poseidon-kjøleren, som strengt tatt heter DirectCU H2O, gjør at du kan nemlig kjøle kortet med både vann og luft, eller bare én av delene om du vil.

Nvidias GeForce-baserte toppmodeller har nå fått et realt fotfeste på markedet, og mens de første modellene gjerne var referansebaserte, er det nå duket for de virkelig mer spesielle variantene.

Sett opp mot referansekjøleren fra Nvidia skal kortet fra Asus være rundt 15 grader kjøligere under last, og det med luftkjølingen. Aktiverer du vannkjølingen i tillegg blir det enda råere.

Overklokkingen må du stort sett gjøre selv

Vannkjølingen er forøvrig utstyrt gjenger for 1/4"-utstyr. Kortet kommer med en rekke ROG-teknologier, og det legges opp muligheter for heftig overklokking.

Grafikkprosessoren har fått et lite dytt rent frekvensmessig, og kjører på 1178 MHz som standard og 1279 MHz dersom boost-frekvensen er aktivert – opp fra henholdsvis 1162 MHz og 1216 MHz. Minnet kjører på tradisjonelle 7 GHz. Med tanke på kjøleløsningen burde det likevel være en grei sak å hente ut litt ekstra på egenhånd med overklokking.

Som standard kommer kortet med én DVI-, én DHMI 2.0- og tre DP 1.2-tilkoblinger.

Vil du ha en e-post så snart skjermkortet har fått priser eller blitt har blitt tilgjengelig i nettbutikken? Registrer deg hos Prisguide.no, så hører du fra oss når det skjer noen endringer i status.

Ifølge Asus vil skjermkortet ha en tilgjengelighet i midten av desember.

Vi har testet kjøleløsningen på et GTX 780-kort:
Resultatet var den gangen rett og slett rått »

annonse