Nyhet

Samsung med ny kameraversting

Hevder dette er telefonen for deg som vil ha rått kamera i noe som ligner en smartmobil.

Samsung har lansert en ny smarttelefon med et kraftig kamera, Samsung Galaxy K zoom. Telefonen lar deg ta bilder med et profesjonelt resultat, hevder Samsung i en pressemelding.

Kameraet ser ut som en krysning mellom kameramobilen Galaxy S4 Zoom og Samsungs nye mobiltelefon Galaxy S5. Den har imidlertid litt mindre skjerm og en litt annen prosessor enn toppmodellen S5. I tillegg er den rimeligere.

Kjempezoom og optisk bildestabilisering

Galaxy K zoom er bare litt tykkere enn en vanlig smartmobil.
Galaxy K zoom har 10 ganger optisk zoom.

Telefonens kamera har 10 ganger optisk zoom og 20,7 megapiksler BSI CMOS-sensor. Det skal ifølge Samsung kunne gi detaljrike bilder, selv under svake lysforhold.

Erfaring tilsier at såpass mange megapiksler på en relativt liten bildebrikke fort kan gå ut over ytelse i dårlig belysning, så hvorvidt Samsungs påstand holder vann gjenstår å se når vi får kameramobilen inn til test.

Kameraet har også en optisk bildestabilisering, det kan ta opp video i full HD, og det har Xenon-blits.

Galaxy K zooms kamera har flere funksjoner som skal hjelpe deg å ta bedre bilder, som AF/AE-seperasjon (separert autofokus og lysmetning) som ifølge Samsung skal skape optimal balanse mellom lys og skarphet. Telefonen har også neste generasjons «Pro Suggest» som inneholder fem ulike filtere.

Enklere med selfies

En ny funksjon i denne modellen er «Selfie Alarm» som hjelper deg å ta selfies med selvutløser på en enkel måte. «Object Tracking» skal holde motivet i fokus selv når det beveger seg.

— Galaxy K zoom har i tillegg alle funksjonene fra den siste generasjonen av Galaxy-telefoner, som blant annet ultra-energisparemodus som sikrer lengre batteritid, S Health som hjelper deg å holde oversikt over treningen din, og appen «Pro Studio» for redigering av foto og video, heter det i pressemeldingen.

Her er telefonen Galaxy K Zoom skal konkurrere med »

Les også
Nå vet alle hva en selfie er
Les også
Nokia Lumia 1520: Dette er Windows-mobilen vi har ventet på
Les også
Nokia Lumia 1020: Er Lumia 1020 den beste kameramobilen?
Les også
Samsung har lansert Galaxy S4-kompaktkamera
annonse