Til hovedinnhold

Lanseringstidspunktet til Apple Watch er nå offisielt

Selskapets toppsjef har selv avslørt når den sendes ut.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

De siste spekulasjonene vi hørte var at Apples smartklokke Apple Watch skulle komme ut i mars, men nå har Apples toppsjef Tim Cook bekreftet at den kommer ut i april.

Dette kom frem da Cook la frem selskapets kvartalstall i går. Han skal ikke ha sagt mer om prisen, men vi vet fra før at klokken vil komme i tre ulike utgaver, og at den billigste vil koste fra 349 dollar i USA, altså rundt 2800 norske kroner.

Apple er relativt sent ute på smartklokkemarkedet og har allerede flere konkurrenter, men det er ventet at det først er med Apple Watch at smartklokker blir utbredt blant menigmann, og ikke hovedsaklig for teknologi- og gadgetentusiaster.

Endelig vet vi:
Slik fungerer Apple Watch»

Tre forskjellige utgaver

Vi har hørt hint og rykter om Apples smartklokke siden sommeren 2013, og det har sakte men sikkert kommet flere og flere opplysninger i form av små hint og spekulasjoner om hva elektronikkgiganten skulle komme med. Selv om det var langt fra bekreftet at selskapet i det hele tatt jobbet med et slikt produkt, ble «iWatch» mye omtalt og diskutert, og nettet florerte av hjemmelagde konseptbilder.

Uheldige og kanskje uunngåelige lekkasjer? Eller en smart markedsføringsstrategi som sørget for at Apples produkt er etterspurt og etterlengtet lenge før de i det hele tatt annonserte Apple Watch?

Tek.no var iallfall til stede da Apple omsider lanserte smartklokken og fikk sett litt nærmere på den.

Klokken kommer i tre forskjellige utgaver, utført i enten aluminium, rustfritt stål eller 18-karat gull(!). Samtlige kommer i to ulike størrelser, og de må kobles opp mot en iPhone for å kunne gjøre noe særlig mer enn å bare vise tiden. Les om alt klokken kan i denne artikkelen.

Enten du er veldig glad i Apple og bare vil sjekke ut konkurransen, eller du er svoren «Applemotstander» og vil ha alt annet enn Apple Watch, kan det være lurt å sjekke ut vår samletest fra desember, så du vet hva du kan forvente av en smartklokke»

Sett opp et prisvarsel i Prisguide, så sender vi deg en e-post når norsk pris på Apple Watch er kjent »

annonse