Tek.no

Nyhet

Nå kommer Acer tilbake med nye Windows Phone-telefoner

Returnerer til plattformen igjen etter tre år.

Microsoft, Acer
11 Des 2014 11:01
annonse

Den taiwanske produsenten Acer kastet seg først på Windows Phone-karusellen i slutten av 2011. Det gjorde de med sin Allegro-modell, som var blant de aller billigste mobiltelefonene med Windows Phone da den ble lansert.

Siden den gang har selskapet holdt seg unna plattformen, men nå melder det taiwanske nettstedet Focus Taiwan at Acer omsider planlegger nye Windows Phone-modeller. Opplysningene stammer fra kilder som skal ha «kjennskap til saken». Om telefonene kommer til Norge, vet vi ikke.

Kan komme tidlig neste år

Ifølge kildene skal det mest sannsynlig dreie seg om telefoner i det lave til midtre prissegmentet, som skal ha sin årsak i at Acer og Microsoft ikke har jobbet sammen på lang tid.

Det spesifikke tidspunktet for lanseringen foreligger ikke, men det indiske nettstedet Gizbot skal visstnok ha blitt fortalt at lanseringen vil finne sted i løpet av den første halvdelen av 2015. Det er uvisst akkurat hvor mange nye modeller Acer planlegger å slippe, men ifølge Gizbot skal det være snakk om et ganske høyt antall.

annonse

Om opplysningene stemmer vil Acers kommende telefoner dermed trolig ikke bli levert med Windows 10, som skal bli et felles operativsystem for både PC-er, mobiler og nettbrett. Som vi nylig rapporterte skal mobilversjonen av Windows 10 vises frem allerede i januar, men lanseringen er ventet å skje først sent i 2015.

Er spådd kraftig vekst

Acer ser dermed ut til å bli den neste i rekken av Microsofts samarbeidspartnere for Windows Phone-plattformen, etter at selskapet inngikk samarbeid med ni nye maskinvareprodusenter i februar i år, deriblant LG, Lenovo og Foxconn. Frem til det omfattet partnerne kun HTC, Huawei, Samsung og Nokia.

Windows Phone har fremdeles en relativt beskjeden, global markedsandel på 2,7 prosent og har hatt svak vekst i inneværende år. Markedsanalytikere spår imidlertid at markedsandelen til plattformen vil doble seg innen år 2018.

Tek-redaksjonens største Apple-fan forsøkte seg nylig på Windows Phone: Det gav ham en øyeåpner »

(Via PhoneArena)

Les også
Hjelp, jeg må bruke Windows! – Del 5
Les også
Alle Windows Phone 8-telefoner får Windows 10
Les også
Acer lanserer fargesprek verdensnyhet
Les også
Lanseringsras fra Acer
annonse

Les også