Til hovedinnhold

Er dette Olympus' nye flaggskip?

Video kan ha avslørt ny toppmodell.

Skjermdump Engadget.com

Skal vi tro en skjult video som ble oppdaget hos Engadget nylig, har Olympus en ny toppmodell rett rundt hjørnet.

Videoen, som består av en gjennomgang av kameraets viktigste funksjoner, er i etterkant fjernet.

Proff-mFT

Skal vi tro innholdet i videoen, vil kameraet få det velklingende navnet OM-D E-M1. Det skal være snakk om et micro FourThirds-kamera i proffkategorien.

Kameraet har fått et speilreflekslignende grep og en stor elektronisk søker, som skal være større enn på enkelte fullformatskameraer. Baksiden preges av en relativt stor LCD-skjerm, men nøyaktig hvor stor denne er oppgis ikke.

I videoen oppgis det også at E-M1 ikke bare er værtettet, men også «frysesikker».

Dobbel autofokus

Skjermdump fra videoen: E-M1 med 4/3-optikk og batterigrep. Foto: Skjermdump Engadget.com

Kameraet vil kunne benytte seg av mFT-optikk og den eldre 4/3-optikken, og ifølge Olympus-representanten i videoen vil autofokus være nesten like rask for begge optikktyper.

E-M1 har dobbelt autofokus, både fase- og kontrastbasert. I tillegg skal den være utstyrt med en femaksers bildestabilisator.

I videoen ses kameraet også med påmontert batterigrep, en mulighet det deler med «lillebror» OM-D E-M5.

Les også: Slik er Olympus E-M5 – En ny klassiker

I likhet med Olympus E-P5 vil E-M1 også ha WiFi-funksjonalitet, som innebærer at det blant annet kan styres fra en smarttelefon eller et nettbrett. Men mens fjernstyring via WiFi hos E-P5 begrenset seg til bruk sammen med fullautomatisk opptaksmodus, skal man med E-M1 ha muligheten til flere manuelle innstillinger, som ISO-verdi, blender, hvitbalanse og så videre.

Snarlig avsløring?

Store kameranyheter forblir sjeldent hemmelige frem mot offisiell lansering. Det er ikke dermed sagt at man skal ta alle «avsløringer» for god fisk, så før Olympus selv går ut med en annonsering, tar vi den lekkede videoen med en bitteliten klype salt.

Men dersom det viser seg at det er en katt ute av sekken, kan vi antagelig vente oss en offisiell annonsering med fulle spesifikasjoner ganske snart.

Vil du vite mer om historien bak speilløse systemkameraer? Det hele begynte med Panasonic G1 »

(Kilde: Engadget.com)

annonse