Til hovedinnhold

Prisene raser på OLED og 4K

Kurvet OLED-TV kutter én tredjedel av prisen.

Samsung

Selv om OLED-industrien fortsatt sliter med lav produksjonsavkastning, har ting begynt å ordne seg i en slik grad at prisene nå er på vei nedover. Det sistnevnte gjelder også 4K-teknologien.

Nettsiden Engadget melder at de sørkoreanske produsentene Samsung og LG nå kutter prisene på framtidens TV-formater, og dermed kommer teknologiene ett steg nærmere mannen i gata.

Én tredjedel borte

Samsung har tidligere kunngjort en kurvet OLED-TV, og den gangen var prisen oppgitt å være 15 millioner won (cirka 79 000 kroner).

Det sørkoreanske selskapet har imidlertid dratt fram motorsaga og begynt å kutte prisen, og det med hele 34 prosent. Den nye prislappen har nemlig blitt redusert til 9,9 millioner won, noe som tilsvarer 52 000 kroner. Dette er altså ikke et ubetydelig prisfall.

Ifølge Samsung skyldes prisreduksjonen økt avkastning i OLED-produksjonen, noe som er godt nytt både for produsent og forbruker. Når TV-en faktisk kommer til salgs her til lands er fremdeles ukjent, men i USA skal den visstnok begynne å dukke opp fra og med midten av august.

Nedstrippet 4K

I midten av juli kunngjorde rivalen LG billige 4KTV-er, men nå skal også disse bli enda mer rimelige.

De tidligere annonserte TV-ene tilhørte LA9700-serien, mens de nye LA9650-variantene jekker det hele ned enda et hakk. Mens 65-tommeren opprinnelig kostet 10,9 millioner won (57 000 kroner), går den nye modellen for 8,9 millioner won (47 000 kroner). 55-tommeren har fått reduksjon fra 7,4 millioner won (39 000 kroner) til 5,9 millioner won (31 000 kroner).

Disse oktober-klare TV-ene har kuttet ut eksotiske funksjoner som motorisert 4.1-høyttalersystem og kamera, men beholder altså oppløsningen, 2.1-høyttalere og en harddisk på 16 GB for opptaksfunksjonalitet.

4K og OLED, sa du?
Dette er også verdens største 4K OLED-TV »

(Kilde: Engadget)

annonse