Til hovedinnhold

Dette programmet sjekker om PC-en din er klar for Oculus Rift

Tar bare få sekunder.

Skjermdump

Forbrukerversjonen av de etterlengtede VR-brillene Oculus Rift er endelig lagt ut for forhåndsbestilling, og i den forbindelse er det blitt en høy prioritet å passe på at PC-en er klar for det kommende produktet. Som blant andre Ubergizmo melder finnes det nå et verktøy som kjapt gir deg et svar.

Oculus' hjemmeside kan man nemlig nå laste ned et lite program som på sekunder skanner PC-en din og finner ut om de ulike komponentene tilfredsstiller maskinvarekravene.

Sjekker fem komponenter

Programmet tar 5 MB og sjekker minnemengden, hovedprosessor, USB 3.0-innganger, operativsystem og skjermkort. Et rødt kryss vil dukke opp på de komponentene som ikke møter kravene til VR-brillene, med informasjon om hva du trenger.

Nvidia GTX 980 er det anbefalte skjermkortet for Oculus Rift.
Varg Aamo, Tek.no

Oculus har riktignok allerede publisert de maskinvaremessige minstekravene, og med tanke på at de fleste VR-fans trolig allerede har satt seg godt inn i disse, spørs det hvor nyttig det nye verktøyet er.

Anbefaler GTX 980

Ikke desto mindre har man i alle fall nå mulighet til å få bekreftet/avkreftet hvorvidt maskinen holder stand på få sekunder. I tillegg gir programmet en lenke til de offisielt Oculus-klare PC-ene fra Dell, Alienware og Asus, som vi meldte om i september.

På undertegnedes maskin var det kun skjermkortet som ikke var bra nok, og det er nok dette som er den store flaskehalsen for de fleste. For en god opplevelse anbefales nemlig Nvidia GTX 980 eller tilsvarende, som i Norge koster mellom 5000-7000 kroner.

Det kommer stadig nytt VR-utstyr: Denne drakten lar deg kjenne skudd og eksplosjoner på kroppen »

annonse