Til hovedinnhold

Disse gjør mobiltelefonen eller nettbrettet ditt varmesensitivt

Den nye generasjonen av «Flir One»-kameraene er kunngjort.

Det finnes mye ekstrautstyr til mobiltelefoner og nettbrett, hvorav varmesensitive kamera nok er blant de mer uvanlige, men potensielt svært nyttige tilleggsduppedittene. Nå finnes det et nytt og bedre alternativ på dette ennå smale markedet.

I en pressemelding har nemlig selskapet FLIR Systems dratt sløret av den nyeste generasjonen i sin «FLIR One»-serie av varmesøkende mobilkameraer. Produktene skal bli tilgjengelig både til iOS- og Android-baserte enheter.

FLIR er ikke den eneste aktøren på dette markedet: Her er et rimeligere alternativ »

Mye høyere oppløsning

Kameraene benytter altså såkalte termiske sensorer som registrerer temperaturer, og plugges rett inn i den mobile enheten. På Apple-produkter benyttes Lightning-kontakten, og på Android-enheter brukes mikro-USB-porten til å koble til kameraene.

Foto: FLIR Systems

Det som er nytt på den seneste generasjonen av FLIR One er blant annet at oppløsningen nå er hele fire ganger høyere enn på den forrige generasjonen. I tillegg benyttes en ny, patentert bildebehandlingsteknologi kalt «MSX».

Denne teknologien innebærer at kantene på objektene som det vanlige kameraet tar legges på bildet som fanges opp av den termiske sensoren, slik at man får mer definerte linjer og dermed et tydeligere termisk bilde.

Mange bruksområder

Det varmessensitive kameraet har ifølge FLIR Systems en rekke praktiske bruksområder, som for eksempel å sjekke isoloeringen i huset for å avdekke varmelekkasjer, lete etter vannlekkasjer, eller danne seg et mer komplett bilde av utendørsomgivelser.

Overvåkning eller filming i mørket kan man selvsagt også bruke det til, eller rett og slett fange opp objekter som på andre måter er visuelt utilgjengelige for det blotte øyet. Både iOS- og Android-versjonen har en amerikansk pris på 250 dollar. Førstnevnte utgave er tilgjengelig nå, mens Android-versjonen blir tilgjengelig i juli.

Mer informasjon finner du hos FLIR Systems, hvor du også kan bestille kameraene.

Les sniktitten på første generasjon FLIR One »

annonse