Nyhet

– LG skal lage bildebrikken i iPhone 7

Sony sliter med produksjonen, og kan bli byttet ut.

Det kommer stadig nye rykter om Apples kommende iPhone-modeller, og sist ut er et rykte mange sikkert håper vil gå i oppfyllelse. GSMArena kan nemlig melde om ny informasjon, som hevder at alle iPhone-modeller fra og med neste generasjon vil bli utstyrt med optisk bildestabilisering. I dag er det kun de store Plus-versjonene som har dette.

Det er kilder i det japanske analysebyrået Nomura Securities som står bak informasjonen, og samtidig kan de også melde om at Apple etter alt å dømme vil bytte ut Sony som hovedleverandør av bildebrikker.

– LG tar over jobben

Illustrasjonsbilde. LG kan bli Apples neste bildebrikkeprodusent.

Sony skal fortsatt produsere brikker for Apple, men vil ikke ha hovedansvaret. Grunnen til at Sony mister jobben med å ta seg av produksjonen av bildebrikkene skal etter sigende være produksjonsproblemer. Dette er delvis forårsaket av jordskjelvet som rammet Japan i April.

I stedet vil LG bli hovedansvarlig for å levere bildebrikkene i Apples iPhone 7, iPhone 7 Plus og det som kanskje blir hetende iPhone Pro. Alle disse modellene får i så fall optisk bildestabilisering, og et par av modellene vil også kunne skryte av dobbelt hovedkamera.

Av dagens iPhone-modeller er det kun Plus-utgavene som har optisk bildestabilisering. Her vist i grå versjon, mot den vanlige iPhone 6S i gull.

Sistnevnte har vi allerede sett flere lekkede bilder av, og for svært kort tid siden kunne vi melde om de muligens aller første bildene av den «vanlige» iPhone 7-modellen.

Hele iPhone 7-generasjonen forventes for øvrig å bli lansert i september, som Apple har for vane.

Vi har testet Apples nyeste telefon:
TEST: iPhone SE ser ut som 2013, men oppfører seg som 2016 »

(Kilde: GSMArena, PhoneArena, Barron's)

Les også
Se videoen av det som skal være iPhone 7
Les også
– iPhone 7 vil ligne veldig på iPhone 6s
Les også
– Slik blir iPhone 7 Plus
annonse