Tek.no

Nyhet

Denne lar deg telle kaloriene i maten med mobilen

Nytt produkt for de kostbevisste søker folkefinansiering.

University of Washington
21 Jan 2016 10:00

Det er ikke rent lite man kan bruke dagens mobiltelefoner til, og listen blir lenger for hver dag. Nå har det kommet et nytt stykke maskinvare som setter deg i stand til å enkelt telle kaloriene i maten ved hjelp av mobiltelefonen.

Det nye konseptet har fått navnet «NutriRay3D» og ble utviklet av forskere ved University of Washington. Det er nå lansert på nettstedet Indiegogo, hvor det søker finansiering.

Skanner med lasere

Produktet er rett og slett en sak som festes til mobiltelefonen. Denne enheten «skanner» maten foran deg ved hjelp av lasere, og kartlegger matens volum i tre dimensjoner.

Slik ser utviklerne for seg at den ferdige forbrukerutgaven skal se ut.
University of Washington

En medfølgende applikasjon kryssjekker så disse dataene mot en svært database av kjente matsorter, og skal altså på denne måten kunne identifisere maten og gi deg informasjon, som for eksempel kalorier, sukker, proteiner, fett, vitaminer og annet næringsinnhold.

Appen skal altså i stor grad kunne gjøre dette på egen hånd, men om det dreier seg om et mer komplisert måltid kan du også manuelt legge inn tilleggsopplysninger, noe man kan gjøre med stemmen.

91 prosents nøyaktighet

Ifølge utviklerne har de klart å lage en effektiv algoritme som er resultatet av flere generasjoner av fungerende prototyper. I tester skal systemet ha greid å avdekke næringsinnholdet i mat med opptil 91 prosents nøyaktighet.

Prototypen er tilsynelatende en ganske stor og klumpete sak, men målet er lage en langt mer kompakt enhet som altså skal kunne festes på mobilen. På Indiegogo har prosjekt hittil samlet inn 1500 dollar av et mål på 50 000 dollar med 43 dager igjen. Planen er å starte utsendelsene i november i år, og prisen vil ligge rundt 200 dollar.

Mer informasjon finner du hos University of Washington, og se også video under.

I mellomtiden må vi nok nøye oss med «vanlige» apper: Nå skal Google gjøre det mulig å installere dem rett fra søkemotoren »

Les også
Kunstige «gjeller» skal la deg svømme under vann i 45 minutter, men forskere er skeptiske
Les også
Snart trenger du bare å søke etter en app for å kunne installere den
Les også
Ikke likegyldig hvilken lader du bruker til mobilen din
annonse

Les også