Nå kaster de «bare» hver fjerde 4K-OLED-skjerm

LG begynner å mestre produksjonen av panelene til den nye generasjonen super-TV-er.

Høyoppløste 4K-TV-er med LED-belysning har i det siste falt såpass i pris at folk med normale lønningsposer kan ta turen til butikken og handle seg en. Det samme kan imidlertid ikke sies om prisene til apparater med like høyoppløste OLED-paneler, som en må bla opp langt flere grunker for. Innen kort tid kan likevel dette komme til å endre seg, skal vi tro LG.

Kan bruke flere paneler

Selskapet, som er en stor aktør i TV-bransjen og produserer sine egne paneler, kan nemlig fortelle at de nå kan selge 65 prosent av 4K OLED-panelene som produseres i fabrikkene deres.

Dette høres kanskje ikke så imponerende ut, men det faktum at LG for kort tid siden måtte kvitte seg med så mye som 90 prosent av panelene setter det hele i perspektiv.

Det er nemlig kompliserte saker å produsere en høyoppløst OLED-skjerm, med ny teknologi og millioner av induiduelle punkter som hver og en skal fungere plettfritt.

Skal bli enda bedre

Med færre feilproduserte paneler kan selvsagt LG øke produksjonen av 4K-OLED-TV-er, noe som i sin tur vil gi en naturlig prisnedgang for oss som forbrukere. LG har et mål om å nå en produksjonssuksessrate på 87-, 85- og 75 prosent for henholdsvis 77-, 65- og 55-tommers paneler innen utgangen av 2015. Med en såpass høy suksessrate planlegger LG å begynne å selge paneler også til andre TV-produsenter.

Til ETNews forteller sjefen for LGs OLED-avdeling at det har tatt selskapet ett og et halvt år å nå like høy produksjonssuksess for 4K-OLED-paneler som de brukte ti år på å nå med LCD-paneler.

LG kommer snart med Norges første 4K-OLED-TV:
Se video av lekkerbiskenen her »

(Kilde: Flatpanels)

Les også
Samsung spytter inn milliarder i ny OLED-fabrikk
Les også
Nå kommer PC-skjermer med OLED-teknologi
Les også
Endelig kan du kjøpe OLED-TV med 4K-oppløsning i Norge
Les også
Dette blir Norges første 4K-OLED
Les også
Denne OLED-TV-en kan du «klistre» på veggen
Les også
Dette er kvanteprikkene som skal gi LCD-teknologien nytt liv
annonse