Til hovedinnhold

Moto Z kan skifte funksjonalitet med moduler

Motorolas nye flaggskip er blant verdens tynneste mobiltelefoner.

Motorola

På sitt eget Tech World-arrangement i San Francisco kunne Lenovo nylig vise fram sin første mobil med «supersyn»: Phab 2 Pro. Men dette var ikke det eneste av interesse som ble avslørt.

Lenovo har jo også tatt eierskap av Motorola, som jo tross alt har en viss fartstid i mobilbransjen.

Moto Mod: JBL SoundBoost (i sort utgave).
Motorola
Moto Mod: Insta-Share Projector.
Motorola

Den gjengen kunne nemlig avduke Motorola Moto Z-familien, bestående av Motorola Moto Z og Moto Z Force. Dette viser seg altså å være den «modulbaserte mobiltelefonen» det gikk rykter om i forrige måned.

Moto Mods

Jepp, dette er to mobiltelefoner som kan få utvidet funksjonalitet gjennom ekstramoduler eller «Moto Mods». Motorola Moto Z og den mer hardføre Moto Z Force har nemlig en bakside utstyrt med magneter og kontaktpunkter (kalt Moto Mods connector), slik at forskjellige moduler – deksler kunne det sikkert også blitt kalt – fort og enkelt kan smekkes på og tas av.

Poenget er at du da skal kunne bytte modul – uten å måtte slå av mobiltelefonen – etter behov. Skal du eksempelvis grille på stranda kan det være greit å sette på høyttalermodulen fra JBL, slik at det kan bli litt musikk til maten. På langtur? Bytt til batterimodulen.

I skrivende stund er det også en projektormodul tilgjengelig, og flere skal være på vei.

En tynn og en tøff

Hvis du er redd for at en slik modul skal gjøre mobilen unormalt stor og klumpete, kan vi begynne med å fortelle at Moto Z med sine 5,2 millimeter – riktignok regner vi da ikke med den utstikkende kameralinsen – er blant verdens tynneste mobiler. Så det trenger ikke nødvendigvis være at du plutselig må grave fram den gamle mobilholderen til beltet igjen.

Moto Z.
Motorola
Moto Z Force.
Motorola

Men at noen av modulene vil ta litt ekstra plass sier nesten seg selv.

Moto Z Force har litt mer pondus, med en tykkelse på nesten syv millimeter. I forhold til den «vanlige» Moto Z kan den da skryte av et kraftigere batteri, med 3500 mAh mot 2600 mAh, samt «Moto ShatterShield», som visstnokskal gjøre glasset nærtil uknuselig.

Akkurat den påstanden vil utvilsomt bli prøvd ut når disse mobilene kommer på markedet utover sommeren og høsten.

5,5-tommere

Ser vi litt nærmere på spesifikasjonene, er det klart at dette er mobiler som ligger i den høyere enden av prisskalaen. Begge har et 5,5-tommers AMOLED-display med en oppløsning på 2560 x 1440 piksler og et fem megapiksels f/2.2 frontkamera.

Mellom skjermen og bakveggen har Motorola videre klemt inn en Qualcomm Snapdragon 820-prosessor, 4 GB RAM, opp til 64 GB lagringsplass og et hovedkamera på 13 megapiksler med f/1.8 som største blenderåpning.

Ellers finner du det meste du kan forvente deg av en moderne mobil: 4G/LTE, 802.11a/b/g/n/ac 2x2 MIMO, BT 4.1 LE, NFC, GPS/GNSS, microSD-kortleser og fingeravtrykksleser.

Mangler minijack

Men selv om de to mobiltelefonene skal ha et vannavstøtende belegg kan de ikke beskrives som spesielt vanntette, slik som Samsung Galaxy S7, og en annen ting som trolig mange vil savne er den velkjente 3,5-millimeters analoge minijacken.

Du vet, den porten du pleier å koble hodetelefonene dine til.

I stedet er nok poenget at du skal bruke noe trådløst over Bluetooth. Alternativt må du bruke den medfølgende adapteren fra USB Type-C til 3,5mm minijack.

Motorola blir nok ikke alene om akkurat det:
Rykte: Apple fjerner hodetelefoninngangen på iPhone 7 >>>

(Kilde: Anandtech)

annonse